Aktywne Wpisy

carlosglog +942
Mirki, nie szukam plusów ale chcę gdzieś to zostawić. Może to pomoże.
W piątek mój brat wyszedl na rower.. wywrócił się. Obdarł lekko kolana, trochę ciuchy i umarł. Uderzył w coś głową, krwiak, brak przytomności i śmierć. Oczywiście nie miał kasku.
Mój najmłodszy brat, 31 lat. Był chłop nie ma chłopa.
Pociesza mnie fakt że zdrowy bez nałogów i oddał to co najcenniejsze. Serce płuca wątroba nerki kość udowa. Ktoś będzie szczęśliwy..
W piątek mój brat wyszedl na rower.. wywrócił się. Obdarł lekko kolana, trochę ciuchy i umarł. Uderzył w coś głową, krwiak, brak przytomności i śmierć. Oczywiście nie miał kasku.
Mój najmłodszy brat, 31 lat. Był chłop nie ma chłopa.
Pociesza mnie fakt że zdrowy bez nałogów i oddał to co najcenniejsze. Serce płuca wątroba nerki kość udowa. Ktoś będzie szczęśliwy..

Ibiryd +387
Kilka dni na X i chłop spotkania z posłami urządza. To się nazywa skuteczność - nawet PSL takiej nie ma.
Rozmowa z Panią Kasią umówiona ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#mickpl #nieruchomosci
Rozmowa z Panią Kasią umówiona ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#mickpl #nieruchomosci
źródło: IMG_7160
Pobierz

Hej, mam problem którego nie jestem w stanie rozwiązać od dłuższego czasu. W jaki sposób mogę wyświetlić prawidłowo na konsoli (windows) plik zapisany w utf8 za pomocą pythona? Ciągle dostaję krzaki i nie jestem w stanie sobie z nimi poradzić.
Próbowałem:
- Zmiana kodowania Powershella na utf8 za pomocą
chcp 65001-
str(x.encode('utf-8'), 'utf-8')-
$PYTHONIOENCODING='UTF-8'-
sys.stdout.buffer.write('♠'.encode('utf-8'))Jednak za każdym razem mam krzaki przy polskich znakach
https://drive.google.com/open?id=1HrHli-UE0m5wdK3o7d-fWnAIuExKxR_p
Wynik:
ąśćźżf = open('test.txt', 'r', encoding='utf-8')
sys.stdout.buffer.write('♠'.encode('cp1250'))czy jakoś inaczej to zapisać?