Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k Szef zaproponował mi dzisiaj żebym założył swoją działalność zamiast umowy o prace, ma ktoś z tym doświadczenie? Do tej pory pracowałem w firmie przez rok ma umowie o zlecenie, teraz zarabiam 3000 na ręke. Nie mam kompletnie pojęcia o finansach, co mógłbym na tym zyskać a co stracić?
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MentoZZer: Jak się dobrze dogadasz to wyjdziesz lepiej.
Ja się dogadałem że pokrywają mi ZUS, nawet jak wskoczę na większy (a to już lada moment), mam płatny urlop, honorują l4, dodatkowo teraz sobie mogę wrzucać w koszty paliwo i wszelkie naprawy przy samochodzie, telefon, jakieś sprzęty do kompa itp. Opłacało się już od początku, nawet przy 3k na rękę. Przyfarciło mi się bo mam zajebistych pracodawców. US się o nic
  • Odpowiedz
@MentoZZer to nie jest czasem tak, ze chca cie zwolnic? Jak przejdziesz na b2b to nie ma okresu wypowiedzenia (zalezy od umowy). Albo wrecz sie zwolnisz, a nowej umowy nie podpisza - choc mozna sie umowic zeby podpisac obie w tej samej chwili
  • Odpowiedz
@MentoZZer: Słaba opcja bo przechodząc na UoP -> B2B dla tego samego podmiotu: