Aktywne Wpisy

Hellicon +71
Wy rozumiecie to, że naszym krajem rządzi człowiek, którego żona zostawiła, puściła się z innym, a on jej wybaczył? Następnie napisała książkę o sobie, w której tlumaczy dlaczego to dała mu drugą szansę i jak to bez niej nic by nie osiągnął. To jest wzór małżeństwa w tym kraju wg TVN.
#logikarozowychpaskow #pieklomezczyzn #matriarchat #cuckold
#logikarozowychpaskow #pieklomezczyzn #matriarchat #cuckold
źródło: scaled_1000026734
Pobierz
nie_umiem_inwestowac +242
źródło: 1000005736
Pobierz

przy stawkach rzedu 12-20k sie oplaca, tobie wg mnie nie
Nie daj się robić w ciula.
Sprawdź jeszcze ile wyjdzie Ci do ręki (kalkulator b2b w google'u). I pamiętaj o tym, że posiadając firmę, dochodzą koszta księgowej (dla jdg wystarczy internetowa księgowość za jakieś 100 zł miesięcznie)
@devfoundry ale kolega pracuje na umowę zlecenie a nie umowę o pracę
@MentoZZer: Jeśli nie chcesz mieć problemów z urzędem skarbowym, to będzie bardzo ciężko pozostać u tego samego pracodawcy i "przejść" na B2B. Skarbówka szybko ogarnie, że wystawiasz fakturę dla tego samego podmiotu, z którym wcześniej miałeś umowę i po wszystkiemu - tak jest w przypadku umowy o pracę. Nie jestem pewien jak
Ignoruję emeryturę, bo emerytur nie będzie. Jeśli wierzysz w emerytury, to w ogóle się nie opłaca.
@devfoundry: w przypadku umowy zlecenia nie ma czegoś takiego jak etat. To znaczy nie było do niedawna. Nie wiem jak teraz, bo PiS wprowadza dekrety w jeden dzień.
@MentoZZer: osobiście zaczynałem od 3k "do ręki" po odliczeniu kosztów działalności. Jeżeli masz auto,
Tak to trzeba jeszcze dodać odpowiedzialność skarbową przy DG jako minus.
Edit. Eh spóźniony