Wpis z mikrobloga

@Bounty: do tego co potrzebujesz się nada. Na początek bardziej polecany jest chociażby Python, ale ja też zaczynałem od C/C++ i jakoś to poszło.
  • Odpowiedz
@Bounty: raczej coś jak python - a to dlatego że c++ chciał potężne to trzeba mocno oprogramować aby uzyskać fajne efekty - użycie grafiki, czy nawet swobodny dostęp do plików wymaga praktyki.
  • Odpowiedz
@Bounty: Poczytaj sobie poradnik Gynvaela. Ogólnie mi się zawsze lepiej uczyło z tutoriali na yt, jakoś bardziej trafia jak ktoś mówi co robi i dlaczego, a jak mu się w trakcie pokazu jeszcze coś wypieprzy i to naprawi to już w ogóle super :) Szukaj różnych źródeł, teraz są nawet streamy z kodowania na Twitchu dostępne :)
Jeśli myślisz o ewentualnym klepaniu za piniondz to ja bym poradził zrobić
  • Odpowiedz
@Bounty: jak chcesz zobaczyć "z czym to się je", to możesz spokojnie zacząć swoją przygodę od C++. Co prawda nie napiszesz nic spektakularnego, ale poznasz podstawy. Filmiki Pana Zelenta są już trochę out of date, więc wybrałbym coś innego, szczególnie w języku angielskim(może nawet jakiś kurs na Udemy), co zaowocuje w przyszłości łatwiejszym zaprzyjaźnianiem się z dokumentacjami
  • Odpowiedz