Aktywne Wpisy
nad__czlowiek +20
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
WykopX +570
#afera TL;DR Wykop łamie regulamin wykopu i wykopuje na główną #ama OVH z 4-letnich fake-kont. Pytania w AMA zadawane przez fake-konta z ostatnią aktywnością w 2020.
Zauważyłem ciekawą rzecz - AMA z pracownikiem OVHcloud (aktualnie ledwo 40 wykopów i jest już wykopane na głównej) wykopały 4-letnie i 3-letnie konta bez ŻADNEJ aktywności od 2020 roku.
Pytania zadawane w AMA - dziwnym przypadkiem od kont, których ostatnia aktywność była 4
Zauważyłem ciekawą rzecz - AMA z pracownikiem OVHcloud (aktualnie ledwo 40 wykopów i jest już wykopane na głównej) wykopały 4-letnie i 3-letnie konta bez ŻADNEJ aktywności od 2020 roku.
Pytania zadawane w AMA - dziwnym przypadkiem od kont, których ostatnia aktywność była 4
To ta postać jak żadna inna na świcie wpłynęła na jego losy i stworzyła historię i swiat jaki mamy dzisiaj. 2000 lat europejskiej cywilizacji oparte na tej postaci zostało zrównanie do bajek xD Nawet postacie typowo antychrzescijanskoe jak Niechteze prawie całą swoją tworczosc opierają na nauce Jezusa(sprzeciwie co do niej) ale młody bajka elo cho na lody.
Mógł opowiedzieć o rycerzach walczących w jego imie(słusznie czy nie słusznie to inna sprawa), każde dziecko jara się rycerzami. O potężnych i złych krolach/papiezach rządzących Europa, wspomnieć o moralności która zostawił po sobie do dzisiaj(nadal nie poruszamy w ogóle kwestii wiary).
A jak już nie dało rady, to po prostu powiedzieć żE to był FILOZOF. Bo nim był. Nie dziwcie się potem ze dzieci tracą ciekawość świata. Pozdrawiam.
#gimboateizm #ateizm #wiara #katolicyzm
Beka z ciebie gościu że masz faktycznie naukowe źródło ale dalej upierasz się przy wypocinach astronoma który wcale nie popiera twojej tezy.
Komentarz usunięty przez autora
To sa slowa i czyny boga. Akurat z zsylaniem niedzwiedzi aby rozszarpaly dzieci to bog to zrobil. Nie ma roznicy czy zasady obowiazuja czy nie. Wazne ze tak postapil.
Skad Ty te wszystkie dyrdymaly wziales? Najwazniejszy czlowiek w historii? Doedukuj sie, ale sadzac po wpisie to pewno skonczyles gimnazjum, wiec masz czas by jeszcze sie pouczyc.
Takiej zenady jak ten wpis dawno nie czytalem.
Poza linkami z Hartem OP zarzucił badaniami dwóch panów - Stevena Skiena i Charlesa Warda. Użyli algorytmu by analizować wpisy na wikipedii i doszli do wyników że Jezus miał największy wpływ na ludzkość. Dwa problemy z tym - po pierwsze nie wiadomo jak działa algorytm. Może być to mechanizm stronniczy który z
@ArtWrt147: Dlaczego akurat religijnych nie? Nie trzeba wierzyć, że Jezus chodził po wodzie czy strzelał z oczu laserami, żeby zgodzić się, że miał olbrzymi wpływ miał na rzeczywistość.
@ArtWrt147: Oczywiście, że tak. Co nie zmienia faktu, że cywilizacja łacińska jest oparta na tym co chciał przekazać. Przynajmniej w założeniach... Świeckie zasady etyki również bardzo mocno ewoluowały pod różnymi wpływami, prawda? Jak dawno temu niewolnik, wg. świeckiej etyki przestał być niewolnikiem, a zaczął