Wpis z mikrobloga

generalnie są szaro-brązowo-zielone XD w dowodzie mam wpisane szare, mój tata ma też bielactwo i oczy ma niebiesko-szare

@Sniezkaberka: Ja mam w dowodzie szare XD A kolor oczu mi się zmienia w zależności od (chyba) światła, raz są szare, raz niebiesko-szare a czasem granatowe, ale te ostatnie rzadko. Łokcie też mam #!$%@? xD A jak u Ciebie z palcami/dłońmi?
@Sniezkaberka: no niestety bielactwo nie jest zbyt ciekawe, ale warto pamiętać ze Michael Jackson tez to mial. NIestety mnie nie stac na wybielenie ( ͡° ʖ̯ ͡°) mi wyszly problemy z wątroba
Na dodatek mam ciemną skórę, wiec kontrast jest duży
@Sniezkaberka: ja tylko probowalem sterydami, na lampy sie nie wybralem, bo dla mlodego chlopaka moga powodowac problemy z plodnoscia (,)
Masci nawet pomogly, zniknely mi plamy na biodrach na 2 mce, zeby powrocily dwa razy wieksze ()
plamy na biodrach

@sylwester-mikolajczuk: To tylko skóra, wiem że dla ludzi z bielactwem nabytym to problem, bo kiedyś było normalnie, a teraz jakiś "defekt" się pojawił, ale skoro nie da się czegoś zmienić trzeba jak najszybciej nauczyć się z tym żyć. Ja mam cały brzuch w takie śmieszne cętki, kiedyś był to dla mnie problem, teraz nie wnikam. Ogromne znaczenia mają tez najbliżsi, którzy akceptują Cię bezwarunkowo.
@sylwester-mikolajczuk mogę mieć do Ciebie pytanie odnośnie bielactwa?

Jak zachorowałes? Tzn obudziłeś się pewnego dnia i zobaczyłeś że masz plamy? Czy to był dłuższy proces? Współistnieją u Ciebie inne choroby autoimmunologiczne?

Byłoby mi bardzo miło gdybyś odpowiedział ale jeśli to zbyt intymne pytania to zrozumiem.