Aktywne Wpisy

rales +315
#ralesnatinderze
Planowałem już nie wracać do opisywania moich tinderowych przygód. Dostałem jednak sporo wiadomości na pw i komentarzy pod innymi postami z pytaniem, czy zamierzam jeszcze coś wrzucić, bo wpisy były chętnie czytane. Ostatecznie zmieniłem zdanie i postanowiłem dodać ten post. Tym razem nie będę jednak, jak wcześniej, rozkładał każdej randki na czynniki pierwsze, a wrzucam jeden zbiorczy wpis z podsumowaniem całości.
A co działo się u mnie w w kwestiach
Planowałem już nie wracać do opisywania moich tinderowych przygód. Dostałem jednak sporo wiadomości na pw i komentarzy pod innymi postami z pytaniem, czy zamierzam jeszcze coś wrzucić, bo wpisy były chętnie czytane. Ostatecznie zmieniłem zdanie i postanowiłem dodać ten post. Tym razem nie będę jednak, jak wcześniej, rozkładał każdej randki na czynniki pierwsze, a wrzucam jeden zbiorczy wpis z podsumowaniem całości.
A co działo się u mnie w w kwestiach

sosiwoczostkowe +12

https://pastebin.com/urmsb0W9
Jak używać automatycznie pól z klasy nadrzędnej? Chcę żeby IntelliJ generował konstruktor w child klasie (rectangle, circle) i brał pod uwagę że w parent Shape mamy jeszcze color. Ta się to robić inaczej niż manulanie? Linijka wskazana strzałką
colornaprotectedi dostęp masz do niego tak samo jak do innych - przezthiskompilator sam nie będzie wiedział, że argument konstruktora o nazwie color chcesz połączyć z polem color w klasie nadrzędnej, więc ta linia ze strzałką jest raczej niezbędna.
Nie wiem czy o to ci chodziło.
Dodatkowo masz u siebie w kodzie:
public Rectangle(double width, double height, String color) {