Wpis z mikrobloga

@arczer
@adgebworthy

Ale mam nadzieję, że Wy czytacie ze zrozumieniem i widzicie, że jej przeszkadzają obchody stulecia odzyskania niepodległości (nie mam pojęcia czemu), a nie sama niepodległość Polski. Wasze komentarze na to nie wskazują.
  • Odpowiedz
a mówią ze to prawaki żyją w oblężonej twierdzy xD

@Alfabet: bo żyją, sęk w tym, że lewaki również. I tak se siedzą okopani w tych twierdzach i obrzucają nawzajem gównem, a normalni ludzie (których co raz mniej) chodzą normalnie między tymi twierdzami zajęci codziennym życiem, tylko czasem trochę, rzuconego przez jedną albo drugą stronę, gówna się rozbryzgnie i ich ochlapie.
  • Odpowiedz
@ediz4 Napisałem wyżej, że nie mam pojęcia czemu.

Nie znam jej całej wypowiedzi, nie wiem w czym ma problem.

Natomiast jeśli o mnie chodzi, to spoko, ale w przypadku zachowania trzech warunków:
1. Bez zbijania kapitału politycznego na obchodach wraz z forsowaniem jedynej słusznej wersji
  • Odpowiedz
1. Bez zbijania kapitału politycznego na obchodach wraz z forsowaniem jedynej słusznej wersji historii.

@Sokole-oko: A jaka jest ta nie słuszna? Że jej nie odzyskaliśmy?

2. Bez napychania kieszeni znajomków kasą i marnowania pieniędzy podatnika...

Będziesz miał dowody to do prokuratury. Inaczej można by nic nie robić bo zawsze ktoś może podejrzewać że
  • Odpowiedz
@ediz4 znam sytuacje z innych obchodów. Zresztą juz nie udawajmy, że tak nie jest. Instytucja panstwowa dostaje pieniadze z góry na promocję i obchody. Komu zleca wykonanie projektu? Swojakom. Komu sie granty rozdaje? Swojakom. Kogo się promuje w tv? Swojaków Zaprzeczając temu wychodzisz na naiwniaka. I to nie jest prztyczek do obecnej władzy, a do ustroju w ogóle. Tak było od zawsze, niezaleznie od rządów. Choć te promują swoich ludzi bardziej,
  • Odpowiedz