@Quantuum: Jeżdżę hondą z cvt, uważam ze ta skrzynia jest spoko. Przed kupnem naczytałem się hejtów na cvt, przejechałem się i stwierdziłem że mi akurat pasuje. Innymi bezstopniowymi nie jeździłem.
Przesiadłem się z manuala i też nie planuję więcej do niego wracać
@DziadekAlzheimer ja mam hydrokinetyczna i nie lubiłem jeździć cvt w robocie. Kwestia gustu i tego że widziałem jak po 100k km potrafił pas się w nich rozpadać
@Varreo: przewaga klasycznego automatu: możliwość tzw. pełzania, czyli ułatwiona jazda w korkach - używasz tylko hamulec/gaz - lewa noga sobie odpoczywa, ułatwione ruszanie pod górę - brak zabawy z hamulcem ręcznym , nawet pod sporym nachyleniem automat się nie stacza w dół .Dodatkowo o wiele szybsze ruszanie spod świateł, wjazd na skrzyżowania czy też ronda - w manualu musiałbyś stać non stop na wciśniętym sprzęgle a i tak byłbyś prawdopodobnie
@Krainachipsow: Zmień macanie na całowanie i dalej wszystko się zgadza. Dalej nie pomacasz jak trzeba nie poświęcając temu zajęciu całej swojej uwagi ( ͡°͜ʖ͡°)
@Krainachipsow: Cztery minuty się zastanawiałem ale nie, bez dwóch rąk i języka to tego nawet macaniem nie można nazwać, przynajmniej nie w moim słowniku xDD
@Airbooz ehh dobra odpisuje ostatni raz i nie będę się powtarzał, pisałem na początku że jechałem automatem i manualne w trasę i przyjemniej mi jechać manualne, a wy będziecie mi pisac, że przez całą trasę jadę na szóstce... Jprd
pies to najlepszy przyjaciel czlowieka i beka z przegrywow z wykopu co uskuteczniaja jakis hejt na psy XD wam to sie od tego przegrywu w glowach pie*rzy ostro #psiarze #psy
#motoryzacja #samochody #pytaniedoeksperta
Przesiadłem się z manuala i też nie planuję więcej do niego wracać
W manualu wachlujesz tymi biegami w te i wewte - najgorzej w korkach. A automat dobrze wie jaki bieg jest potrzebny.
W automacie jedziesz jak w aucie, samo się.
Skrzynia automat jest o wiele bardziej skomplikowana i trudniejsza
[]
#motoryzacja #samochody #pytaniedoeksperta
@Varreo Od kiedy spróbowałem automatu to tylko automat. Choć należy pamiętać, że automatów mamy wiele typów.