Wpis z mikrobloga

Jak to jest, że w amerykańskich filmach o zombie, każdy bohater rozbija czaszkę zombiaka i rozwala mu mózg przy użyciu domowych narzędzi. Scyzoryk, zwykły nożyk myśliwski, mała pałka, młotek, kastet... cokolwiek co maja pod ręką. Ludzka czaszka to bardzo twarda rzecz, taki delikwent musiałby się nieźle namachać młotkiem by rozbić czachę zombie. Nie mówiąc o kastetach czy pałeczkach. Bardziej wytrzymałe zombie byłyby lepsze, wzbudzały w widzach strach. Te w TWD to już w ogóle porażka, możesz je popchnąć, przewrócić i sobie odejść. W dodatki brak mięśni twarzy - to jak one gryzą ;) ?

#zombie #seriale #thewalkingdead #twd #zombienation #filmy
  • 8
  • Odpowiedz
@kupkesobieciagne: rozkład ciała nie zmiękcza kości ;)
@Variv:

to mit z TWD ;)
noi to gryzienie jak już kogoś dorwą, ludzkie zęby rozrywają delikwenta, ściągają mu skórę, etc. lol

na moje takie zombie to robienie z ludzi idiotów, powinny być wytrzymalsze i szybkie jak ludzie, używać narzędzi jak zdziczali ludzie pierwotni, atakować w grupach
  • Odpowiedz
na moje takie zombie to robienie z ludzi idiotów, powinny być wytrzymalsze i szybkie jak ludzie, używać narzędzi jak zdziczali ludzie pierwotni, atakować w grupach

@arekdomek: Polecam obejrzeć Z-Nation ;)
  • Odpowiedz
@weshu: no są troszkę inne, a te skażone nie padają o strzałów w łeb, ale to nie zombie używają narzędzi tam, tylko właśnie zdziczali ludzie na wysypisku
  • Odpowiedz
@arekdomek: Fakt, chodziło mi bardziej, że tutaj biegają, agresywnie atakują itp. Zombie jak TWD co ledwo chodzą, a i tak każdy ma problem żeby przed nimi uciec to jakiś żart ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz