Wpis z mikrobloga

WEGANSKI OMLET
tak, tak dobrze czytacie, W E G A Ń S K I omlet. zanim zlecą się obrońcy języka polskiego, weganski, czyli zweganizowany zwykły omlet. Jak? Zamiast jajek mąka z ciecierzycy+zmielone siemię lniane. Dla podbicia smaku płatki drożdżowe oraz hit: CZARNA SÓL. Dzięki niej ten omlet naprawdę smakuje jajkiem, przysięgam, że aż byłam w szoku, nawet przez sam zapach. Czarna sól nie kosztuje dużo, a jest niezbędna w przygotowaniu np weganskiego majonezu. Kupcie ją koniecznie, nie żartuję, ten omlet mi zrobił dzień. Tylko uwaga, bo się brzydko przewraca i trzeba to robić pomagając sobie talerzem.
#veganmay #wegetarianizm #weganizm #gotujzwykopem
arsaya - WEGANSKI OMLET
tak, tak dobrze czytacie, W E G A Ń S K I omlet. zanim zlecą...

źródło: comment_0IJ3qAMbcOKgCyzhHsuwEsdC7VsEgBZP.jpg

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@to_juz_przesada: no właśnie w wielu przepisach tego siemienia w ogóle nie ma. Mąka z ciecierzycy to moje odkrycie roku- do naleśników, pankejków, omletów, placów, kotletów, do wszystkiego xD
  • Odpowiedz
@arsaya: Tak jak rozumiem wegetarianizm z powodu sumienia i nie jestem wojującym mięsożercą, tak średnio mi idzie zrozumienie całkowitego weganizmu.
W przypadku gdy ktoś nie ma alergii na jajka, czy inne produkty zwierzęce, po co się gimnastykować zamiast zrobić tradycyjną potrawę? Co raz więcej badań wychodzi, że jajka mają pozytywny wpływ na zdrowie, a prawie na pewno nie szkodzą. Można zaopatrzyć się w produkty pochodzące z hodowli dobrze traktujących zwierzęta
  • Odpowiedz
@jedrus7: Weganizm to po prostu kolejny logiczny krok w ograniczaniu cierpienia drugiej żywej istoty. Po co mam wspierać fermy w których kurki sobie chodzą po trawce, skoro koguty są zwyczajnie zabijane. Tak samo z mlekiem, niby krowy się nie zabija, ale sztucznie zapładnia, a jej cielaka od niej się zabiera i kończy jako cielęcina. Także nie, sumienia nie ma się czystego. Na pewno wegetarianizm to krok w dobrym kierunku, ale
  • Odpowiedz