Aktywne Wpisy

Jak myślicie dokąd mogą posunąć sie deweloperzy w swojej propagandzie ? podsyłam baner w centrum Legnicy który zrobił na mnie wielkie wrażenie XD #nieruchomosci
źródło: 1000016805
Pobierz
#gotujzwykopem
Co byście dodali jeszcze do kebsika (polecam sosik czosnkowo miętowy). Nie ma na zdjęciu ale fetka jeszcze będzie. Zepsuł się piekarnik z indukcją, więc nie miałem jak gemüse zrobić niestety. Jakieś pomysły Mirki i Mirabelki?
Co byście dodali jeszcze do kebsika (polecam sosik czosnkowo miętowy). Nie ma na zdjęciu ale fetka jeszcze będzie. Zepsuł się piekarnik z indukcją, więc nie miałem jak gemüse zrobić niestety. Jakieś pomysły Mirki i Mirabelki?
źródło: 1000026040
Pobierz

tak, tak dobrze czytacie, W E G A Ń S K I omlet. zanim zlecą się obrońcy języka polskiego, weganski, czyli zweganizowany zwykły omlet. Jak? Zamiast jajek mąka z ciecierzycy+zmielone siemię lniane. Dla podbicia smaku płatki drożdżowe oraz hit: CZARNA SÓL. Dzięki niej ten omlet naprawdę smakuje jajkiem, przysięgam, że aż byłam w szoku, nawet przez sam zapach. Czarna sól nie kosztuje dużo, a jest niezbędna w przygotowaniu np weganskiego majonezu. Kupcie ją koniecznie, nie żartuję, ten omlet mi zrobił dzień. Tylko uwaga, bo się brzydko przewraca i trzeba to robić pomagając sobie talerzem.
#veganmay #wegetarianizm #weganizm #gotujzwykopem
źródło: comment_0IJ3qAMbcOKgCyzhHsuwEsdC7VsEgBZP.jpg
PobierzAle po co w takim razie przy stosowaniu diety eliminujacej produkty odzwierzece dążyć nieustannie do tworzenia imitacji produktow odzwierzecych? XD
'omlet' bez jajek (ale koniecznie smakujacy jajkiem!), kotlety sojowe, lody weganskie, pasztety z ciecierzycy, kiedyś widzialam przepis na wegetarianskie żeberka xD po co? Dlaczego każda wege potrawa jest imitacja normalnego przepisu?
A jak cie boli cierpienie kurek i krowek to
mnóstwo wegetarian i wegan lubi smak mięsa, wybiera taką dietę ze względów etycznych, czasami zdrowotnych. Dzięki temu, że sklepy zaczęły reagować na potrzeby weganskich konsumentów, jest w nich coraz więcej weganskich produktów ułatwiających życie. Każda potrawa wege jest imitacja "normalnego przepisu"? Po 1 to co to znaczy normalny? A po 2 falafele, dahl albo caponata mówią coś? Kuchnia śródziemnomorska, kuchnia bliskiego wchodzi są pełne
@jedrus7: tak z ciekawości, jakie kryteria musiałaby spełniać hodowla dobrze traktująca krowy? Co z corocznym sztucznym zapładnianiem? Co z odbieraniem cieląt zaraz po urodzeniu? Jeśli pozwolisz cielakowi pić mleko, to dla ludzi nie starczy. Bez zapłodnienia nie będzie wcale mleka.
W przypadku jajek: co z kogutami? Chciałbyś utrzymania w dobrych warunkach