Wpis z mikrobloga

@megawatt:

tak w ogóle to 70 km/h w Niemczech poza zabudowanym nawet bez drzew jest powszechne jeśli droga ma przekrój 1+1

Po pierwsze to w Niemczech na landówkach dopuszczalna prędkość to szalone, niewiarygodnie niebezpieczne, pozbawione wyobraźni, polackie 100km/h! Rozumiesz jakie to
  • Odpowiedz
@Notabene: nie przejmuj się co ci debile z osobówek mówią/piszą macie takie samo prawo do wyprzedzania
PS mam nadzieje że kiedyś dołączę do waszej grupy zawodowej :D
  • Odpowiedz
@ropppson: na 10ciu transów co wiozą bułki, wędliny itd., średnio jeden lekko zjedzie, gdy próbujesz go wyprzedzić (oczywiście w dozwolonym miejscu). O takich podludziach jak na pic rel wrzuconym przez OPa to nawet szkoda strzępić ryja
  • Odpowiedz
  • 0
@Riposter2 Gadasz jak 25 letni chlopiec co to dopiero od niedawna autem jezdzi i nalezy do grupy "Lubie z---------c", a fakt, ze "dojezdzasz ich hamujac" najlepiej o tym swiadczy. Gdybys mial spore doswiadczenie to na pewno zauwazylbys, ze wielokrotnie tirowcy sa pomocni na krajowkach szczegolnie przy wyprzedzaniu w nocy i nie wszyscy sa bandytami. Z wiekiem jak nabierzesz troche rozumu i pokory bedziesz bardziej wyrozumialy dla ludzi.

Spedzajac duzo czasu na
  • Odpowiedz
@etosha: A ja myślę, że Ty nie nabierzesz rozumu i mam nadzieje że całe życie będziesz jeździł autostradami 70 km/h. Załóż kapelusik, wsiądź do swojej skody 105 i przemierzaj kraj wlekąc się i zostawiając smród spalonego oleju.
  • Odpowiedz
Po pierwsze to w Niemczech na landówkach dopuszczalna prędkość to szalone, niewiarygodnie niebezpieczne, pozbawione wyobraźni, polackie 100km/h! Rozumiesz jakie to ryzyko?

zdarza się faktycznie, że nie ma ograniczeń - ale tylko jeśli nie ma tam żadnych konkretnych niebezpieczeństw - akcent na zwrot zdarza się

Po drugie, w całej Europie ciężarówki cisną 89km/h. U Hansa identycznie, ale żeby się o tym przekonać, musiałbyś najpierw wyścibić nos spoza swojej wioski.

jak myślisz, zdjęcie zrobiłem telepatycznie?

Po
  • Odpowiedz
Kierowcy tira, którzy w tym wątku próbują bronić faktu wyprzedzania ciężarówki przez ciężarówkę na autostradzie, to ten sam sort co antyszczepionkowcy czy płaskoziemcy.
Nieważne jakiego argumentu użyjesz - on i tak będzie zawsze wiedział swoje :)
  • Odpowiedz
@Riposter2: Niestety tak samo często, jak wyjedzie Ci na lewy: kobieta, babcia, dziadek itp... i co zrobisz ? Mają prawo jechać. Agresją w postaci hamowania nic nie nauczysz. Olewasz i jedziesz dalej.
  • Odpowiedz