@Axelio: w domu mam z 5 routerów. Włączyłbym na noc wszystkie i poustawiał nazwy sieci w stylu "Usmażę ci mózg", "Czarnobyl 2", "Zjem twoje dzieci", itp. ( ͡°͜ʖ͡°)
@Axelio: @PrinsFrans: @SpijSlodkiKsiaze: @Kaczorra: @foxbond: @dudi-dudi: @Hiuiro: I co w tym dziwnego? Jak najbardziej jest zalecane nie używać wi-fi (lub chociaż ograniczać) ONZ zalicza promieniowanie z wi-fi do czynników możliwie rakotwórczych u ludzi. Tzn., że są badania potwierdzające rakotwórcze działanie u zwierząt, ale na razie nie ma odpowiednich 100% pewnych badań co do ludzi (ale chyba można sobie
@stooley32: To, że jest się debilem by było. Wi-Fi jest potencjalnie szkodliwe i są na to bardzo poważne dowody/poszlaki. Patrzy mój post wyżej i poczytaj sobie. W Niemczech już od dawna się o tym mówi i wielu odchodzi o tego.
@dudi-dudi: ten moment kiedy wykopki śmieją się jakoby ze średniowiecza owych sąsiadów, ale obie strony świadomie lub nie, nie widza o tym ze faktycznie według aktualnych badan takie fale od urządzeń typu wi-fi wpływają negatywnie na jakość snu. (o raku nie wiadomo jak jest do końca ( ͡°͜ʖ͡°) )
źródło: comment_oTrgByJ7CaNoyv4dZvCM0B6Bj8jyP2y5.jpg
PobierzJak kiedyś ich używałem to robiły się nawet b ciepłe w czasie nadawania (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
/jak masz ich tyle to ogarnij sobie projekt z hackday gdzie zrobili komunikację po zmianach nazwy sieci WiFi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Może niektórzy się ogarną i nie będą bić na festiwalu starszych,schorowanych osób.
@foxbond: esp się nie nadają bez zewnętrznej anteny :( zasięg ledwo 10m przez dwie cienkie sciany na tych paskach na pcb
Zawsze jak coś mam z 4 sztuki z wzmacniaczem i normalną anteną ^^
https://www.aliexpress.com/item/1sets-Special-promotions-1100-meter-long-distance-NRF24L01-PA-LNA-wireless-modules-with-antenna/32341792715.html
Ale oczywiście do esp również można próbowac samemu zrobić taki układ.
Link or didn't