Wpis z mikrobloga

@SzycheU: Ale Twoim zdaniem to tłumaczenie nie ma sensu?
W okolicach końca roku nie możesz iść z psem, bo strzela KTOŚ, GDZIEŚ i CO CHWILĘ, czyli nie ma znaczenia kiedy i gdzie pójdziesz. Wczoraj wystarczyło nie być na spacerze w wyznaczonym wcześniej przedziale 10-15 minut.
I piszę to mimo że nie mam psa.
  • Odpowiedz
Nie, bo strzelanie dla zwykłych Polaków to po prostu kwestia biologiczna, naturalna - strzelanie jak strzelanie. A dla WOŚPu to było światełko do nieba, to była metafizyka, to było spotkanie z Owsiakiem.

@przemyslaw-maczka: to flary. Naprodukowałeś kilkanaście zdań, a okazało się, że Ci stanął do bezhukowych flar.
  • Odpowiedz
W okolicach końca roku nie możesz iść z psem, bo strzela KTOŚ, GDZIEŚ i CO CHWILĘ, czyli nie ma znaczenia kiedy i gdzie pójdziesz. Wczoraj wystarczyło nie być na spacerze w wyznaczonym wcześniej przedziale 10-15 minut.

I piszę to mimo że nie mam psa.

@bukimi: no ok ale zakazywać każdych fajerwerków, w tym takich jak te, miejskich jak Kraków to jest hipokryzja i głupota. W Niemczech zakazali i jest g---o
  • Odpowiedz
one nie robią huku

@assninja @gibbs @greenbong Ale generują dym (co widać na zdjęciach), smród i trują.
Do tego PSUJĄ już atmosferę finału, a nie poprawiają.
Można było skorzystać ze świateł, laserów, dronów, ciekawych wizualizacji z projektorów, ale nie, co roku ten sam problem – beton, święte krowy i świecka tradycja nie do ruszenia musi być, bo przecież inaczej się nie da.
  • Odpowiedz
@ordynarny_cham: jedyne co mogło by mi przyjść do głowy na usprawiedliwienie podwójnych standardów to to, że istnieje coś takiego jak fajerwerki bezhukowe(jestem analfabetą nie wiem czy dobrze napisałem). Jak to były zwykłe to hipokryzja jak zwykle w pełnej krasie
  • Odpowiedz
@ordynarny_cham: kumam hipokryzję, ale jednak jest różnica jak wieczorem fajerwerki wystrzelą raz podczas światełka do nieba, a tym jak w okresie sylwestrowym zaczynają strzelać już po bożym narodzeniu i kończą na trzech króli (z kumulacją 31 grudnia kiedy strzelają od kiedy się ściemni prawie do samego rana)
  • Odpowiedz