Wpis z mikrobloga

• 1
Jaka wersja #linux #ubuntu 18.04 zamiast z gnome? Chcę żeby nadal wyglądało ok a z gnome mam problemy. Podoba mi się z wyglądu budgie ale nie wiem jak z funkcjonalnością.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@epic: Budgie nawet całkiem fajne, podobno są jakieś problemy i do końca tematy mi się nie podobają, ale kwestia gustu.
Oczywiście kUbuntu.
I jeszcze ElBuntu, albo Ebuntu. Wersja z enlightmentem. Kiedyś nawet lubiłem ten menadżer. Ale niektóre domyślne programy mi nie odpowiadają.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Kryspin013 @Chrystus
problem, który mam w gnome to wysokie temperatury laptopa. W unity było 30 a teraz mam 40 w idle. Budgie mi się podoba ale czy przypadkiem nie jest to odmiana gnome i przez to pewnie problem pozostanie? Jeśli chodzi o xfce, kde czy mate to który jest najbardziej przyjazny?
  • Odpowiedz
@epic: Z KDE czasami są drobne problemy, jakieś błędy itp. Zależy od wersji. Ale za to bardzo funkcjonalny. Xfce bardzo przyjemny w obsłudze.
A Mate'a unikaj. Z początku wydawał mi się idealny, ale w trakcie personalizacji zaczął mi się sypać.
  • Odpowiedz
Jeśli chodzi o xfce, kde czy mate to który jest najbardziej przyjazny?

@epic: Szczerze - nie wiem. Pewnie mate. Jak lubiłeś klasyczne Gnome 2 to ci się spodoba. Dla mnie xfce to w pewnym sensie połączenie kde i gnome przy czym xfce możesz cobie ustawić jak chcesz. Samo KDE w sobie jest spoko, robi wrażenie swoim rozbudowaniem, ale moim zdaniem jest zbyt windowsowe i czasami trudniejsze do zmienienia jak lubisz
  • Odpowiedz