Wpis z mikrobloga

• 310
właśnie jadę do #pracbaza i słyszę taki dialog pomiędzy dwoma laskami zapewne z #licbaza
- czytałaś to "Wesele"?
- jeszcze nie
- ja pier#@$e nie kumam po co ktoś napisał tyle stron o jakiejś imprezie. Do czego mi się to w życiu przyda
#logikarozowychpaskow to nie #pasta
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hatespinner: Wesele, że nędza to zgoda ale Lalka to całkiem sensowny tytuł. Znaczy może nie nędza ale bez gruntownej znajomości ówczesnych realiów politycznych to książka Wyspiańskiego jest zwyczajnie nudna i posiadając tylko wiedzę szkolną specjalnie nie porusza. Zaś ja się zawsze historią interesowałem, ale akurat ten okres nie był mi zbyt dobrze znany.

Kolejna rzecz, że jednak sztuki teatralne to się powinno najpierw oglądać a dopiero potem czytać, bo nawet
  • Odpowiedz
@elo490500: Chyba twój stary. Z lektur masz wybrane najlepsze kawałki historii polskiej literatury, żebyś w 3 lata ogarnął co głównie Polakom w głowach siedziało przez ostatni 1000 lat, nauczył się na ich błędach i wyciągnął wnioski na teraźniejszość. Pozytywizm to wspaniała epoka w której ogarnęli, że jednak nie warto biec z widłami na karabiny i wziąć się do roboty zamiast skupiać się na panieknach i żaleniu się jak jest źle
  • Odpowiedz