Aktywne Wpisy

Aokx +67
źródło: GJJHq3iWkAAF3IA
Pobierz
wfyokyga +294
Szeregowiec rajan ma już ponad 20 lat i nadal wygląda znakomicie. Połączenie praktycznych efektów specjalnych plus trochę komputerowych, powodują że po tylu latach daje rade. Teraz #!$%@? tego cgi i wygląda to jak guwno. No i ostatnio to coraz gorsze te cgi, jakbym oglądał cinetamicsa z gry produkcji 2003-2005 xD Ten masters od the air, chyba w 6 lub 7 odcinku było te cgi takie #!$%@?, masakra xD
źródło: temp_file5005528511300271322
Pobierz

Uczę się typescript, wcześniej nie miałęm styczności zbytnio z javascript.
Chciałbym sprawdzić jakiego typu jest lista. (Todo[], Category[])
Najlepiej by było to zrobić dla mnie tak jak na obrazku poniżej ale widze, ze jest to nie mozliwe.
A moze zabieram sie za to zle? Z checia wyslucham rad
źródło: comment_ugF3FHDZnvGsWjsf6UiFkVimQHe83lGG.jpg
Pobierzvalueswyniki z wczesniejszych promise, wiec jednym jest napewno element o klasietodoa dwa nastpene to albocolor[]albocategory[]i nie wiem, jak sprawdzic, ktora to tablica.źródło: comment_IumnOdB0PFY78A2UvY09uN1s0uB9tX0B.jpg
Pobierzthis.categories = values.find(x => Array.isArray(x) && x.find(y => y instanceof Category) !== undefined);this.colors = values.find(x => Array.isArray(x) && x.find(y => y instanceof Color) !== undefined);
sie wydaje zagmatwane dla mnie zbytnio
O dziwo dodanie tego pomogło, błąd zniknął
źródło: comment_eWKTNHSRohYHd51U61i3lAGxzT5sr7Q5.jpg
Pobierzkod piszę z palca, więc ostrożnie z wklejaniem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@MroczekBall3D stwórz funkcję/metodę która będzie guardem, np.
guard(x: any): x is Category[] {return Array.isArray(x) && x.filter((elem) => elem instanceof Category).length === x.length;
}
metoda guard sprawdza czy przekazany parametr x jest tablicą oraz czy każdy jej element jest instancją Category
a stosujesz to
źródło: comment_IwUs88Rjvb6c3Uj8reEFNHf3kKiMobMg.jpg
Pobierzthisw przekazanym parametrze jest dany array