Wpis z mikrobloga

@SzymonCzarownik: Taka logika jest bez sensu, praca nie jest obowiązkowa... Jeżeli komuś nie odpowiada praca w niedziele to co za problem ją zmienić? Głównie domagały się tego osoby pracujące na stanowiskach typu kasjer w biedronce. Ofert podobnych stanowisk są setki i można w nich praktycznie wybierać wystarczy wejść na jakiś losowy portal z ogłoszeniami typu olx. Czemu inni mają być ograniczani przez to że komuś nie chciało się ambitniej podejść
  • Odpowiedz
@SzymonCzarownik wyobraź sobie, że niektórym zakaz handlu w niedziele grubo uprzykrza życie. Jedyną możliwość zrobienia zakupów w tym tygodniu miałem w sobotę po pracy i teraz po 12 godzinach w robocie spędziłem w markecie półtorej godziny, bo kolejki do kasy sięgały po horyzont. Reasumując- wyszedłem wczoraj z domu o 8:15, wróciłem po 23, z zakupami grubo przepłaconymi(Tesco, wysokie ceny, gówniany towar, nic innego nie było otwarte o tej porze), bo nie
  • Odpowiedz
@SzymonCzarownik: Ale co nas powinno interesować gdzie kto pracuje? Gwarantuje Ci, że jeżeli ktoś jest ambitny i mu się chce to nawet z najbardziej zabitej dechami wiochy jest wstanie zrobić karierę i osiągnąć sukces zawodowy
  • Odpowiedz
@SzymonCzarownik: Ograniczenie wolności polega na tym, że dla garstki osób, rząd przychodzi i mówi ci co masz robić.

NIE KAŻDY UKOŃCZYŁ dobre studia i NIE KAŻDY ma możliwości [...]

To jest wyłącznie problem tej osoby- nie chciało się nosić teczki, to się nosi woreczki.
Natomiast problemem państwa jest to, że rząd obrał sobie za cel głosów właśnie takie osoby i ciągnie je za uszy, a niestety ale często wyżej wała nie podskoczą i
  • Odpowiedz
Niedziela (oraz dla większości sobota) jest to wybrany dzień w tygodniu, w którym takie wolne można sobie np. zaplanować na jakiś wyjazd Z WYPRZEDZENIEM

@SzymonCzarownik: Jaki wyjazd, skoro wcześniej pisałeś, że PiS chce dać wolne ustawowo niedziele także innym sektorom?

Gdzie zatankujesz, gdzie przenocujesz, jakie muzeum pójdziesz zwiedzać, skoro każdy będzie "spędzał obowiązkowo niedzielę z rodziną"? XD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@SzymonCzarownik: strasznie to durne co napisales. Ale spokojnie, pis wygra znow i nikt juz tu nie zostanie kto chcialby sie z toba poklocic, wszyscy wyjada. Zostaniecie sami, szczesliwi i wielodzietni. Z kieszonkowymi od panstwa i rodzinnymi niedzielami. Az przykro sie robi jak swiat sie rozwija, robią nowe ustawy, że sztuczne inteligencje moga prowadzic na zachodzie pojazdy, a u nas robią wolną niedziele...
  • Odpowiedz
@tellet: Nie każdy ma predyspozycję do nauki i zarzucanie takim ludziom, że mają to na co zasłużyli bo nie poszli na studia jest nie na miejscu - tu polega twój największy błąd w rozumowaniu. Nigdzie nie napisałem, że trzeba komuś dać pracę tylko, że ten cały "zakaz handlu" nie jest aż tak zły jak go malują niektórzy.

No a że nawet małpa będzie pikała rzeczy nad laserkiem

Dlaczego nie masz
  • Odpowiedz
@MagnaPomerania: Zatankujesz wcześniej, hotele mogą prowadzić właściciele. Poza tym jak wcześniej wspomniałem nie wszyscy będą mieć te niedziele wolne, muzea nastawione są raczej na gości wtedy, gdy są dni wolne od pracy więc wątpię, żeby ich też dotknął ten zakaz.
  • Odpowiedz
@stepniaczio: już tak wyjeżdżają wszyscy co wybory, w Polsce jest coraz lepiej, ja sam kiedyś chciałem wyjechać ale patrząc na to, jak bezpiecznie jest chociażby wyjść na rynek w Polsce a jak jest na zachodzie to podziękuję, zachód jest bogatszy ale jakim kosztem?
  • Odpowiedz
Zatankujesz wcześniej, hotele mogą prowadzić właściciele.

@SzymonCzarownik: Czyli nie myślisz. Jak można być tak nieogarniętym, by zakładać, że JEDEN WŁAŚCICIEL ogarnie cały hotel ze wszystkimi pokojami? XD
A co to za powiedzenie "zatankujesz wcześniej"? A jak jadę autem, które ma mały zbiornik to co? Mam zmienić auto czy może cel podróży?
ILEŻ RAZY ZWYKŁY CZŁOWIEK MA SIĘ DOPASOWYWAĆ DO KOMUSZYCH ZAPĘDÓW
  • Odpowiedz
Narzekacie na zakaz handlu w niedzielę, chociaż zakazu takiego nie ma, u mnie w miasteczku są sklepy, które otwarte są nawet w Wielkanoc, Boże Ciało i inne tego typu święta.

@SzymonCzarownik: cytując: xDDDDDDDDDDDD

Ale wpis dobry, oto drogie dzieci jest zwolennik nakazów. Bez argumentów, bez logiki rzucający stwierdzenia tak debilne jak "brak zakazu pracy jest nakazem pracy". Jak zwykle osobnik taki nie może powstrzymać się by nie wtrącić tam fragmentu o tym
  • Odpowiedz
podczas studiów za dobre wyniki w nauce dostać stypendium rektora, które aż nadto pokryje tą kwotę

@SzymonCzarownik: oh, bym zapomniał kiedy sobie tics jest skonfrontować zaczyna łżeć. Nagle pojawiają się trzytysieczne stypendia, które wynoszą naprawdę koło 500zł
  • Odpowiedz
Cały czas wypisuję argumenty.

Widzisz, pomyliły ci się słowa. Chciałeś napisać "bzdury"

ale popatrz, 1 semestr jako świeżak pracujesz np w biedronce od pon do pt, potem jak już trochę umiesz to idziesz do IT pracować =) i to jest lepsze niż studia dzienne, przecież każdy kto studiował powie Ci, że jak sam nie będziesz się interesował to nic z tego nie będzie

No, my nie możemy powiedzieć kasjerce że jak pracuje jako
  • Odpowiedz