Wpis z mikrobloga

Chcę pójść do szkoły liceum zaocznej od września, w tej mi jest ciężko z paru powodów o których nie chcę mówić. Uczę się programowania, czy to dobry wybór nauczyć się w domu i po szkole pójść do pracy u kogoś programować? #pytanie #programowanie #programista15k #programujzwykopem #szkola

Skończyć liceum zaoczne i pójść do pracy programować?

• Ta 50.0% (26)
  • Nie 50.0% (26)

Oddanych głosów: 52

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AsuriTeyze: weź idź od normalnej szkoły i ucz się tyle il masz czasu programowania, próbuj łapać jakieś zlecenia i buduj gita / portfolio po 3 klasie LO idź do pracy i ewentualnie studia zaoczne jak tak bardzo Ciebie ciesnie. W wakacje jakieś staże.
  • Odpowiedz
@AsuriTeyze: ciężko ci będzie tak po prostu iść po szkole zaocznej programować, jeśli nie mieszkasz w dużym mieście i niczym się nie wyróżniasz. ja jestem po zawodówce i liceum zaocznym i potrzebowałem sporo doświadczenia zanim dostałem pracę jako programista: 2,5 roku jako helpdesk/admin, kilka projektów po godzinach i sporo PRów w projektach opensource na githubie.
bierz pod uwagę to, że masz pełno konkurencji na studiach, którzy są od ciebie lepsi,
  • Odpowiedz
@AsuriTeyze: Bierz zlecenia tylko unikaj rakowego portalu jak oferia lub zlece to chyba że masz do tego nerwy gdzie budżet jest 50k na duży portal a ktoś oferuje 500 zł i "musisz go przebić "
  • Odpowiedz
@AsuriTeyze: ucz się , zacznij sobie od pracy którą najłatwiej znaleźć. Poszukaj czegoś w zakresie 2.5-3k. Jeśli nigdy wcześniej nie pracowałeś to gdziekolwiek nie pójdziesz czegoś ta praca Cię nauczy. W międczyczasie ucz sie, zdaj maturę i myśl co dalej.
  • Odpowiedz
@AsuriTeyze nie siedzę akurat w tym temacie i sam jeszcze jestem studentem, mówię wszystko z obserwacji. W tej materii nie polecę Ci niczego, bo się nie znam niestety. Daj ogólne pytanie tutaj, albo poszukaj na stackoverflow to zaraz jakiś fachowiec Ci odp.
  • Odpowiedz