Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@scdt: A u mnie działa. W zasadzie na lapku mam eOS, chodzi jak złoto zamiast win7/64, na kompie mam Minta, głównie KDE, ale używam dla zabawy czasem Gnom3 lub Cinammona. Czasem coś się sypnie, ale chodzi.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@scdt: nie chciało się spotify zainstalować?
mirku, a korzystałeś ty z trizena czy jakiegoś smrodo-yaourta? trizen by ci powiedział ładnie co mu nie bangla
  • Odpowiedz
@xandra: Gratuluję, mnie tym Linux nie zaszczycił (chyba że przez godzinę). Czego bym nie użył to efekt ten sam. Jedynie manjaro chyba generalnie nie miał problemów z grubem i wszystkim, tyle że xfce. z xfce mam o tyle problem, że w nim niema bardziej rozszerzonego ustawienia gładzika, w KDE już takie cuda są, na cinnamonie chyba też ale on mi nie przypadł do gustu. Ale mint na dysku leży, może
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 11
@scdt: powiem ci tak - jakbym sam przechodził teraz na windę, to bym się zesrał, w-----ł i wrócił do linuxa
kwestia przyzwyczajenia. A następnym razem polecam przyczytać w internecie nt. systemu na jaki chcesz przejść
skoro jesteś niedoświadczony - idź na minta, tam ci pomogą łatwiej, a debianopochodne mają większe community wśród laików, więc nie będą się na ciebie wkurzać jak na np. archforums
  • Odpowiedz
@scdt: to wciąż opinia frustrata mającego problemy z podstawową konfiguracją systemu. Ja sobie nie wyobrażam powrotu do windowsa - pozdrów ode mnie panel sterowania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@scdt: Nie widzisz po prostu tego ile czasu już zainwestowales w naukę obsługi Windowsa oraz jak dobrze go umiesz. Nie mówię, że Linux jest łatwy, ale niektórym ciężko przychodzi to, że po prostu trzeba się czegoś nauczyć jakby "na nowo" i poświęcić trochę czasu na spokojnie. Nerwy, pośpiech i przeklejanie komend zaczynających się od sudo z neta bez większego pomyslunku kończą się taka frustracją jak u Ciebie :/.
  • Odpowiedz
@azmar: Masz racje troche okienkowe podejscie "zaisntaluje to potem to potem tamto i zobacze czy działa". W jednym mu musze przyznac rację "newbie" porusza sie po linuxie jak moja babcia po windowsie :) .
  • Odpowiedz