Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +43
Halo, halo, przed Wami #rozdajo trochę świąteczne, a trochę noworoczne, bo to właśnie na nowym roku się skupimy. Do zdobycia jest karta podarunkowa Allegro o wartości 100 zł!
A zasady są bardzo proste:
• Daj plusika.
•
A zasady są bardzo proste:
• Daj plusika.
•
źródło: Wykop-konkurs-apple-watch
Pobierz

@NieUsune: wtedy będzie narzekał, że dysk przenośny z NTFS coś się nie montuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@scdt: U mnie działa ¯\_(ツ)_/¯
Albo że "exe'ki" nie instalują się dwuklikiem i nie może kilkać "dalej" xDD
@fizyk20: @scdt: Tutaj przyznam racje, doprowadzenie tego do działania na systemach nie "ubuntowych" to mordęga, osobiście nigdy mi się nie udało, bo po prostu się wywalała konfiguracja Xorg'a (po komendzie nvidia-xconfig) i nie było nic (╯°□°)╯︵ ┻━┻
W systemach "ubntowych" jest standardowo taki fajny graficzny panel wyboru stertownika graficznego i wtedy
Troche mi szkoda bo system działał ze wszystkim co chciałem i miał ok. 800-900 pakietów.
I wtedy mi sie zachciało bubmleBee (inaczej lapek chodził na karcie nvidia i się grzał niepotrzebnie). Nie jestem aż taką zielonką linuxową ale tym razem odpuściłem (╯︵╰,) Szkoda mi już było kolejnego dnia poświęcać, a potrzebowałem już zabrać się
To wywalenie nvidii i bumblebbe przywracało ci stan używania GPU intela. Potem jeszcze raz wrzucasz nvidiie, nvidia prime z ustawieniem na nvidiie i masz stan sprzed instalacji
Jak będę kiedyś to jeszcze raz robił to tu zajrzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chodziło mi o użycie prime-select na nvidie. I to tylko jak chcesz korzystać z nvidii bez bumblebee (przywrocenie pierwotnego stanu gdzie miałeś tylko nvidie).
Jak instalujesz bumblebee to ustawiasz prime-select na intel. U mnie bez tego się w ogóle żadna grafika nie załączała. Nawet ekran logowania.
Powtarzam to od lat i pewnie będę powtarzał to do śmierci: ŻADEN SYSTEM NIE JEST BEZPROBLEMOWY.