Aktywne Wpisy

isrin22 +48
Większość jury to gównażeria: Viki Gabor (18 lat), Staś Kukulski (18 lat), Wiktoria Kida (23 lata), Jasiek Piwowarczyk (27 lat), Maurycy Żółtański (wiek nieznany ale wygląda też na 20 paro latka, kolega maty więc pewnie w jego wieku mniej więcej). Ja myślałem, że w takim jury który ocenia umiejętności wokalne, konstrukcje utworu, jak jest napisany itd. powinni siedzieć specjaliści branży, ludzie z wieloletnim doświadczeniem, a nie gówniarze XD #eurowizja
masuuoo +26
W sumie czy to nie dziwne że Bangaranga była na 1szym miejscu u jury? Z reguły u jury wygrywają utwory z kijem w dupie, a takie „luźniejsze” są gdzieś na 5-6 miejscu.
A może jury z każdego normalnego kraju przewidziało izraelski r--------l w teległosowaniu i solidarnie postawiła na cokolwiek co miałoby szansę z pejsatymi, żeby uniknąć kompromitacji konkursu xD
No z każdego kraju z wyjątkiem jednego kraju gojów położonego nad wisłą xDDD
A może jury z każdego normalnego kraju przewidziało izraelski r--------l w teległosowaniu i solidarnie postawiła na cokolwiek co miałoby szansę z pejsatymi, żeby uniknąć kompromitacji konkursu xD
No z każdego kraju z wyjątkiem jednego kraju gojów położonego nad wisłą xDDD

Od kilku lat hobbystycznie i trochę w pracy piszę skrypty w Pythonie. Hobbystycznie siedziałem też trochę w JavaScript (+ CSS i HTML, wiadomo), miałem też kilka epizodów z Javą.
Chciałbym spróbować się w pracy już stricte programistycznej.
Jednak nie za bardzo ciągnie mnie do webdev (prędzej backend, ale na pewno nie front!). Wolę jednak rzeczy związane z aplikacjami desktopowymi, lubię Linuksa. Wiem jednak, że dla Pythona web to naturalna droga. Może źle ją wybrałem.
Macie doświadczenie, więc na pewno możecie mi doradzić:
1. Czy realnie jest miejsce pracy dla programisty Python w czymś innym niż webdev?
2. Czy skoro nie chcę tak webdev to zamiast Pythona wchodzić w inny język, np. Java, w nowe technologię, frameworki?
Strasznie podoba mi się programowanie, poświęcam mi sporo czasu, nauka jest satysfakcjonująca, więc mógłbym wejść w coś nowego.
Mam zagwozdkę.
1. tak
1. tak, możesz spróbować piasania testów automatycznych, ostatnio na takich testerów jest wzięcie ;)
2. Jak jednak development (nie web) to python jest używany w build systemach, integracji, debugowaniu ale mniej jako główny język.
Ciekawsze imho są okolice sztucznej inteligencji (AI), machine learningu (ML), Big Data.
Poza tym:
Źródło
Zastanawiam się jednak, jak to wygląda w Polsce. Po kiedyś czytałem, że u nas Python jednak nie jest tak popularny jak na świecie.
Nie wiem, może jednak przenieść się z Pythona na coś innego, mniej back-endowego?
@Filodendron: czy ja wiem ;)
zerknij chociażby na https://stxnext.com/
@luzny_lori: No właśnie chodziło o coś innego niż back-end.
Ale przede wszystkim: co chciałbyś robić? Wybierz technologię pod zainteresowania.