Wpis z mikrobloga

#ama dobra, spróbujemy. Kierowca TIRa (w Niemczech nazywają to LKW) w Niemczech, w niemieckiej firmie, na niemieckiej umowie, transport międzynarodowy, kraje takie jak Szwajcaria, Austria, Czechy, Słowacja, Węgry, Słowenia no i oczywiście krajówka

Jeździłem też swego autobusami w komunikacji miejskiej a później przesiadłem się na autokary - Grecja, Bułgaria, Chorwacja, Serbia, Czarnogóra.

#tir #zycietruckera #bekaztransa #niemcy
  • 110
A tak propo języka jeszcze, uczysz się, czy masz wywalone ? Przypomniał mi się pewien Janusz siofer co mnie wziął na stopa, chwalił się ze 7 lat pracował i mieszkał we francji, a języka nic, a nic się nie nauczył. Trochę podejrzewałem, ze może jeździł pod francuska spedycja u polskiego dziada i mieszkał w kabinie, i trochę mocno podkoloryzował. xD

@mzbl: uczę się, ale bez wsparcia kursów, a na żywca, to
Tak wszyscy psioczą na "TIRowców", a widzę że mikroAMA chwyciło :) Przyczepności. Na szybko skminiłem, że latasz na Austrię, więc być może do zobaczenia na Inntalu ;)

@wezsepigulke: w Austrii jestem bardzo rzadko, ale jakbyś wpadł do Zurichu lub Berna to wołaj, może akurat ( ͡° ͜ʖ ͡°)