Wpis z mikrobloga

Mireczki dzisiaj wplacilem ostatnia transze i splacilem 30tys dlugu ktory narobiki mi rodzice. Jestem mega zadowolony, poniewaz moge nareszcie zaczac zyc jak moi rowiesnicy.

Jak bedzie duzo plusow to napisze jak jako magazynier ktory mial 20 lat dowiedzialem sie o dlugu, mialem kilka mysli samobojczych, musialem nauczyc sie zarabiac i jak udalo mi sie to splacic.
#wygryw
#chwalesie

troche #przegryw

Ale i tak jest #zajebiscie
R.....h - Mireczki dzisiaj wplacilem ostatnia transze i splacilem 30tys dlugu ktory n...

źródło: comment_mEP42mYWU5T66NunrBflN0PS4pd3H85h.jpg

Pobierz
  • 165
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Razzish: miałem 24 lata i 50k nie swojego długu. Znajomi wyjeżdżali na wakacje a ja nosiłem kasę w zębach do komornika. Najgorzej było jak ja nie zarabiałem a połowa wypłaty mojej (jeszcze wtedy) narzeczonej szła na długi. Dług był ciotki, powiedziała ze nie ma i tyle. Do dzisiaj jak ja widzę to mam odruch wymiotny, nir potrafię wybaczyć...
  • Odpowiedz
mi wyjeżdżali na wakacje a ja nosiłem kasę w zębach do komornika. Najgorzej było jak ja nie zarabiałem a połowa wypłaty mojej (jeszcze wtedy) narzeczonej szła na długi. Dług był ciotki, powiedziała ze nie ma i tyle. Do dzisiaj jak ja widzę to mam odruch wymiotny, nir potrafię wybaczy

@Artic: nie musiałeś splacać. trzeba bylo powiedziec nie mam
  • Odpowiedz
Ciotce się zawsze jakoś powodziło, zawsze miała kasę, biedą nie wiało. Młody byłem i głupi, dorwała mnie i poprosiła żebym wziął na nią kredyt bo jej ktoś tam nie zapłacił i zeby nie stracić samochodów w leasingu to mógłbym jej pomoc, ze się odwdzięczy i ze nie pożałuje. Nie miałem pracy, wystawiła mi lewe zaświadczenie ze niby mnie zatrudnia (miałem mieć za to zarzuty ale nic nie było). Wziąłem 30k bo więcej
  • Odpowiedz
@wyjde_z_przegrywu: musial, nie wiem jaka była sytuacja autora to gdy twoi rodzice umrą mozesz się zrzec ,,spadku'' po nich do 6 miesiecy po ich smierci, gdy sie nie zrzekniesz ,,spadek'' przechodzi na Ciebie i musisz go spłacic , takie jest prawo.
  • Odpowiedz
Dorzucę jeszcze może zapis:

Ustawa o spółdzielniach mieszkaniowych
Stan prawny aktualny na dzień: 26.03.2018

Art. 4. Pokrywanie kosztów eksploatacji i utrzymania lokali.
  • Odpowiedz