Aktywne Wpisy

BonerBogdan +952
źródło: Przechwytywanie
Pobierz
giorgioborgio +115
#kpo fotoradarów nakupili, dobrze wydane środki
źródło: temp_file1029443210430012812
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: Przechwytywanie
Pobierz
źródło: temp_file1029443210430012812
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Reasumując, przerobiłem ten materiał, "przeczytałem" (ciężko mówić o czytaniu, skoro 3-4 strony to obrazki) nawet jedną książkę, ale mając coś napisać, to za każdym razem jest "yyyyy...." i w sumie poza podstawami podstaw html to ciężko. Robiąc te portfolio, przeglądam jakieś fora, toutoriale i jak widzę jakiś atrybut, element, fragment kodu, to go wpisuje i patrzę jak działa, często do końca go nie rozumiejąc.
Powiedzcie mi, czy to normalne? Przecież gdybym miał się od tego zabierać od strony teoretycznej i analizować dokładnie jak działa każdy atrybut, element, klasa to przecież w życiu bym nie zaczął. A może mi się tak tylko wydaje i tak powinno się zaczynać przygodę z programowaniem?
Mnie to kojarzy się trochę z siłownią, gdzie też zaczynałem bez żadnych podstaw teoretycznych a po kilku latach, wciąż ze znajomością podstawy podstaw (w stylu na wytrzymałość więcej powtórzeń, a na siłę mniej itp.), wydaje mi się, że jakoś intuicyjnie osiągnąłem wysoki poziom, bez analizowania forów czy książek z ćwiczeniami/dietami. Tutaj jest to samo? Im więcej kodujesz, tym automatycznie uczysz się jak poszczególne elementy kodu działają i dopiero potem można posiłkować się teorią, by dokładnie to zrozumieć, czy nie do końca?
#pytanie #webdev #programista15k #html #html5 #css #naukaprogramowania #javascript #webdev
Jak uczyliście się programować?
Teraz wiadomo nie pamieta sie wszystkiego, nawet taka prawda, ze sie nie zna pewnie polowy jakis sporadycznie uzywanych, ale wiadomo czego szukac i jak