Aktywne Wpisy
Chrystus +419
PomocnikBob +190
Oglądam film z Polskimi wolontariuszami na kanale Bez Planu i nie rozumiem, jak można nosić emblematy UPA. Oczywiście jestem za pomocą, na ten moment powinniśmy odsunąć niesenacki i wyjaśnić to już w czasie pokoju, ale noszenie flagi UPA obok orzełka jako Polak jest nie do pomyślenia. #ukraina
#samochody #motoryzacja #wypadek #ruchdrogowy
Aż tak ostro nie było. Ciężarówka się zatrzymała na lewym, ja obok na prawym. Dostałem strzała od faceta który wyskoczył jak głupi zza ciężarówki na lewy pas i spodziewał się tam pustej przestrzeni. Dosyć typowa sytuacja na naszych drogach.
@lubie_piwo: Znaczy czy nie wziąłem winy na siebie? Nie. Zrobiłem to co się powinno zrobić w tym momencie. Gdyby pieszy był szybszy a uderzenie trochę mocniejsze, to by było ostro. Tym razem ja mam skasowaną dupę, Avensis przód, pieszy zaś kalesony do prania.
@OdchylkiBicia: Z mizernym skutkiem. ¯\_(ツ)_/¯
@nietopies: Ale to nie wina pieszych, że jakiś idiota ci wjedzie w dupę. Zatrzymasz się, piesi przejdą i jedziesz dalej, co to za problem? Pewnie lepiej żeby wszyscy stali i czekali 10 minut, aż jaśnie państwo kierowcy przejadą, prawda?
@nontepeto: dalej uważasz, że to wina nadgorliwości przy puszczaniu pieszych? Serio trzeba mieć pusto we łbie by robić takie manewry jak:
- widział, że coś zatrzymuje się przed przejściem
- wyjechał na
Tu było gorzej. Zwróć uwagę, że oberwałem w tylną prawą ćwiartkę. Uszkodzenia sprawcy to głównie przednia lewa ćwiartka. On wyskoczył zza ciężarówki stojącej na przejściu i spotkał się ze mną. Zwyczajnie mu się spieszyło do ominięcia zawalidrogi a nie do uważania co się tam z przodu porusza.
Sam się boję o swoje auto... Ubezpieczenie w razie czego wszystko pokryje, ale jednak to już nie będzie ten sam, niebity samochód... :(
@leesiuu: robienie z samochodu czegoś więcej niż dupowozu xD Współczuję.
@lewaq3000: to tylko auto jednak dalej troche szkoda :)
@Maciejos00: nie nadgorliwość OP-a, tylko nadgorliwość kolesia z ciężarówki
@nietopies: Jeśli pieszy jest na przejściu albo dochodzi do przejścia to musisz mu ustąpic (chyba że ma czerwone). I nikogo nie bedzie obchodzić ile samochodów jechało za tobą.
Tak samo na drodze na której musisz ustąpic pierwszeństwa - może to zaskakujące, ale
Komentarz usunięty przez autora
@nontepeto: Nie nadgorliwość tylko pech i cymbał w okolicy. Nie zdziwiłbym się, gdyby w momencie uderzenia rozmawiał przez komórkę.