Wpis z mikrobloga

Uświadomiłem sobie jak bardzo nie pasuję do tego kraju. Mimo, że tutaj się wychowałem i zyje już 30 lat to nie jestem w stanie zrozumieć mentalności Polaków i tego co siedzi w ich głowach

1. Jedzie koleś samochodem po chodniku stwarzając zagrożenie dla życia i zdrowia wielu osób. Rowerzysta wykazuje postawę obywatelską i rejestruje oraz zgłasza policji to zachowanie. Komentarze:
"Konfident"
"Rowierzyści to podludzie"
"Co mu ten samochód przeszkadzał, były korki to musiał se jakoś radzić"

2. Ludzie palą śmieciami i słabej jakości węglem w starych i nieekologicznych piecach co powoduje choroby i zgony 20 000 osób w Polsce rocznie. Komentarze:
"Jakby ludzi było stać to by założyli se gaz, ale ich nie stać więc muszą se jakoś radzić. Bieda ich do tego zmusza"
"Od tylu lat ludzie palili syfem w piecach i jakoś nikomu to nie przeszkadzało, teraz lewacy grzeją temat by zaszkodzić pierwszemu patriotycznemu rządowi!"

3. Rząd wprowadza kolejne ograniczenia wolności, dzisiaj np. wszedł w życie zakaz handlu w część niedziel. Komentarze:
"Kiedyś sklepy były zamknięte w niedziele i jakoś się żyło."
"Hahaha, nie potrafiom głupki zrobić zakupów dzień wcześniej"

4. Kanar złapie pasażera jadącego na gapę. Komentarze:
"Ciekawe czy byłby taki zdecydowany jakby to było kilku dresów"
"Jakim prawem ten kanar go w ogóle kontroluje, wziąłby się za uczciwą pracę, a nie ludzi nęka!!"

Jest tego tyle, że już się zastanawiam czy to może ze mną jest coś nie tak.

#zalesie #takaprawda #gorzkiezale #zakazhandlu #polak
Pobierz
źródło: comment_nFk05g4SS6rctUuje6Gw88OZxOTESqDa.jpg
  • 58
@chanelzeg: Nikomu nie przychodzi do głowy, że gdyby ludziom nie zabierano tyle ile teraz politycy zabierają to i za tą minimalną byliby w stanie żyć na lepszym poziomie, i bez żadnych zasiłków. Żaden market ludziom niczego nie odbiera. Co Polska robi by polepszyć byt obywateli? Zakazuje im pracy i dofinansowuje molochy by się rozrastały, a przy tym my nic nie posiadamy. Super przyszłość.
"Jakby ludzi było stać to by założyli se gaz, ale ich nie stać więc muszą se jakoś radzić. Bieda ich do tego zmusza"

To Ty chyba nie wiesz jak wygląda bieda w PL. O ile wiele z tych ludzi to janusze którzy kupują za grosze meble z płyt wiórowych i grysik gumowy, to dla wielu jest to na prawdę duży wydatek. Tak, nawet z dopłatą.

"Jakim prawem ten kanar go w ogóle
@chanelzeg Tam nic się nie zmieni. Ludzie sprzedadzą resztki godności za jakieś nowe ochłapy w 2019 i skansenizacja będzie tylko postępować. Historyczna szansa dołączenia do reszty cywilizacji koncertowo #!$%@?. Polecam (za moim przykładem) spakować się i wyjechać - zanim po paszport nie musisz jeszcze się zgłaszać na komendę MO. Po co się męczyć. Życie jest krótkie i tylko jedno.
@chanelzeg: niesamowite, potrzebowałeś jakichś 15 lat, żeby zorientować się w jakim bajzlu żyjemy. że w polonii to tak średnio z wszystkim, że polityka to dramat, służba zdrowia to dramat, życie społeczne to dramat, komunikacja miejska to dramat, wszechobecny kościół to dramat, chore ambicje nowych pokoleń to dramat, januszostwo starych to dramat, wszystko inne też dramat.

zastosuję pradawną mądrość. nie podoba się to #!$%@?, bez żadnej ironii. jeśli nie masz żony i
@chanelzeg: Zaplusowałem, bo spotkałem się z wszystkimi przypadkami i reagowałem podobnie. ¯\_(ツ)_/¯
Naprawdę czasem mam wrażenie, że pochodzę z jakiejś innej planety, bo mentalność niektórych ludzi jest mi tak daleka i tak obca, że po prostu nie mam słów. Zdarzało mi się też, że próbowałem tłumaczyć, wyjaśniać, ale w pewnym momencie już dałem spokój. Rozmawiamy zupełnie innymi językami.
Nie jest nas chyba jednak wcale tak mało. I wydaje mi się, że
z 3 się nie zgodzę, za to 2 popieram z całego serca, państwo powinno odbierać domy ludziom, którzy trują innych (wymiany na nowe piece są refundowane, więc argument z biedą do mnie nie przemawia, poza tym równie dobrze można stwierdzić, że biedna osoba może mi się włamać do domu i zabrać telewizor do lombardu, bo w końcu jest biedna, a za coś żyć musi)

@ruok: No ten komentarz to chyba dzisiaj
OP dobrze pisze. Pewnie by sie odnalazl w kraju gdzie zyja ludzie, a nie małpy.

Austria, Szwajcaria, Niemcy, Dania, Holandia, Norwegia, Szwecja, czy nawet USA.

@loczyn: Buhahahah
Austria, Niemcy, Norwegia, Holandia, Szwajcaria - ograniczenia handlu w niedziele
USA - totalna wolność słowa. Oficjalni nazisci sobie mogą chodzić po ulicach a ludzie chodzą normalnie z bronią. Patrząć na działalność tego Pana to dupa by mu pękła z tego powodu.
Pozostaje Dania i
"Ciekawe czy byłby taki zdecydowany jakby to było kilku dresów"

@chanelzeg: To akurat sensowny zarzut. Jak wszyscy to wszyscy. Za dnia dresy w grupach są niewidzialne dla kontrolera.

Ciekawe jak sytuacja w nocnych. Widziałem towarzyszących kanarom ochroniarzy o twarzach takich, że aż się chciało kupić dwustrefowy tak na wszelki wypadek

#warszawa
@chanelzeg: Zgadzam się z @Daleki_Jones Jak czasem widzę Wasze wylewanie żali w sprawach jak ta przez Ciebie opisana, to jestem przekonany, że nieograniczony dostęp do Internetu rujnuje ludziom psychikę i zdolność racjonalnego osądu w wielu sprawach. Przecież do jakiego kraju na świecie nie wyjedziesz, również spotkasz ludzi o mentalności jak wspomniana przez Ciebie we wpisie. Już #!$%@?ąc od tego, że pewnie część cytowanych przez Ciebie wypowiedzi to wypowiedzi sarkastyczne.

Ogarnijcie się
@chanelzeg wiesz ze średnią wieku na wykopie to jakieś 14 lat? To że jest garstka ludzi wiek 20+ i tak większość odpowiedź będziesz miał od trolujacych gowniakow