@HT-Ron: Ja miałem styczność tylko ze zwykłą Astrą w hatchbacku, ale ciężko mi było znieść to wnętrze :) ale za to moja siostra przejeździła bezawaryjnie prawie 200k km i jeszcze sprzedała ją w dobrym stanie z przebiegiem ponad 400k. Ciężki do z-------a był ten samochód ( ͡°͜ʖ͡°)
@HT-Ron: Miałem okazję tym pojeździć, jak trafisz w miarę zadbaną wersję to nie powinieneś mieć problemów. Tylko, że tak jak kolega @PrezesKarp: napisał, strasznie mało miejsca w środku.
Calibra z letem miała przynajmniej 4x4 do pierwszego startu zanim skrzynka padła. Astra w coupe to nie auto sportowe, tak sobie skręca, 2.0t jedzie z rolki na suchym i tyle.
I tak, jeździłem mocniejszymi fwd I 190 koni szału nie robi ( ͡°͜ʖ͡
@HT-Ron: Nie wiem co tak negatywnie w komentarzach, mam od pół roku około i w sumie polecam, a co do silnika, zależy: Osobiście mam 1.8 125 KM, (ponoć) jeden z "lepszych" silników - nie bierze masy oleju, mało awaryjny, spalanie całkiem spoko a i przyspieszenie nie najgorsze (wyciągnąłem z tego 9.6 sekundy do setki więc chyba nie tak źle - mnie przynajmniej zadowala) Na forum astry często polecają 2.2 "ale"
@UrbanLegend Szukam 1.8 od 2001 w górę. Ma mnie wozić dwa / trzy razy w miesiącu po 400km ;) większych wymagań nie mam. Na bertone padło między innymi przez ciekawy i nawet nadal aktualny wygląd. No i przede wszystkim budżet
@HT-Ron: Do 10k spokojnie raczej znajdziesz coś ciekawego, ja za swoją z 2001 roku zapłaciłem 9k a i sam diagnosta powiedział, że auto super utrzymane i doinwestowane. Dodatkowo całkiem dobrze znosi gaz jeżeli to ma dla ciebie znaczenie. Z zewnątrz owszem, wygląda bardzo ładnie, w środku zresztą też nie najgorzej. + astra mimo wszystko więc i części stosunkowo tanie
@HT-Ron: oczywista oczywistość napisze, bierz kogoś chłodno myślącego i patrzącego że sobą, niby każdy mówi że głupie jest z czujnikiem lakieru jechać, ale jak widzę lampy frontowe z czarnym wkładem + grill zamiennik, to już mocno bym się przyglądał jak boty przód mocno był :) O kolorowankach nie wspominam, bo skoro na foto już widać różnicę w odcieniu, to na żywo nie przeoczyć się źle dobranego lakieru ;)
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°)
Czy dobrym wyborem na własny dupowoz będzie opel astra (g) bertone?
Z zewnątrz nadal wygląda dość ciekawe. Jako ładniejsza astra g to pewnie utrzymanie bardzo tanie. Jest tego trochę na portalach.
#samochody #motoryzacja
źródło: comment_jKrDEaDLoDapOBSs3EldjL5F1pIwU8d4.jpg
PobierzTani dupowozik który szybciej wygląda niż jeździ, ale fajne autko. Tylko nie do szaleństw ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@ZZ2Z jakieś konkretne jednostki napędowe na oku?
@HT-Ron: bierz szukaj fajnej wersji, najładniej wygląda z frontem OPC ;)
@ravau: kręci kołami, bo to ośka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Calibra z letem miała przynajmniej 4x4 do pierwszego startu zanim skrzynka padła. Astra w coupe to nie auto sportowe, tak sobie skręca, 2.0t jedzie z rolki na suchym i tyle.
I tak, jeździłem mocniejszymi fwd I 190 koni szału nie robi ( ͡° ͜ʖ ͡
Osobiście mam 1.8 125 KM, (ponoć) jeden z "lepszych" silników - nie bierze masy oleju, mało awaryjny, spalanie całkiem spoko a i przyspieszenie nie najgorsze (wyciągnąłem z tego 9.6 sekundy do setki więc chyba nie tak źle - mnie przynajmniej zadowala)
Na forum astry często polecają 2.2 "ale"
źródło: comment_PXPEdEgflb8qBmQnEQCQtdf5F5qNJtDq.jpg
Pobierz+ astra mimo wszystko więc i części stosunkowo tanie
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-astra-bertone-jedyna-taka-147km-klima-alu-18-gwint-skory-german-kola-zimowe-ID6zBIyi.html
Front OPC, zderzak + grill
O kolorowankach nie wspominam, bo skoro na foto już widać różnicę w odcieniu, to na żywo nie przeoczyć się źle dobranego lakieru ;)
Na miejscu