Wpis z mikrobloga

@HT-Ron: w pewnym stopniu następczyni Calibry, którą Seby nie dopadły ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tani dupowozik który szybciej wygląda niż jeździ, ale fajne autko. Tylko nie do szaleństw ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@HT-Ron: Ja miałem styczność tylko ze zwykłą Astrą w hatchbacku, ale ciężko mi było znieść to wnętrze :) ale za to moja siostra przejeździła bezawaryjnie prawie 200k km i jeszcze sprzedała ją w dobrym stanie z przebiegiem ponad 400k. Ciężki do #!$%@? był ten samochód ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PrezesKarp z opisów że jak na takie auto to miejsca starcza. Przed ostatecznym wyborem bankowo się przekonam i wyrobie własne zdanie.

@ZZ2Z jakieś konkretne jednostki napędowe na oku?
zwłaszcza wersja 2.0 192km która łatwo się kręci xD

@ravau: kręci kołami, bo to ośka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Calibra z letem miała przynajmniej 4x4 do pierwszego startu zanim skrzynka padła. Astra w coupe to nie auto sportowe, tak sobie skręca, 2.0t jedzie z rolki na suchym i tyle.

I tak, jeździłem mocniejszymi fwd I 190 koni szału nie robi ( ͡° ͜ʖ ͡°
@HT-Ron: Nie wiem co tak negatywnie w komentarzach, mam od pół roku około i w sumie polecam, a co do silnika, zależy:
Osobiście mam 1.8 125 KM, (ponoć) jeden z "lepszych" silników - nie bierze masy oleju, mało awaryjny, spalanie całkiem spoko a i przyspieszenie nie najgorsze (wyciągnąłem z tego 9.6 sekundy do setki więc chyba nie tak źle - mnie przynajmniej zadowala)
Na forum astry często polecają 2.2 "ale" jeśli
Pobierz U.....d - @HT-Ron: Nie wiem co tak negatywnie w komentarzach, mam od pół roku około i...
źródło: comment_PXPEdEgflb8qBmQnEQCQtdf5F5qNJtDq.jpg
@UrbanLegend Szukam 1.8 od 2001 w górę. Ma mnie wozić dwa / trzy razy w miesiącu po 400km ;) większych wymagań nie mam. Na bertone padło między innymi przez ciekawy i nawet nadal aktualny wygląd. No i przede wszystkim budżet
@HT-Ron: Do 10k spokojnie raczej znajdziesz coś ciekawego, ja za swoją z 2001 roku zapłaciłem 9k a i sam diagnosta powiedział, że auto super utrzymane i doinwestowane. Dodatkowo całkiem dobrze znosi gaz jeżeli to ma dla ciebie znaczenie. Z zewnątrz owszem, wygląda bardzo ładnie, w środku zresztą też nie najgorzej.
+ astra mimo wszystko więc i części stosunkowo tanie
@HT-Ron: oczywista oczywistość napisze, bierz kogoś chłodno myślącego i patrzącego że sobą, niby każdy mówi że głupie jest z czujnikiem lakieru jechać, ale jak widzę lampy frontowe z czarnym wkładem + grill zamiennik, to już mocno bym się przyglądał jak boty przód mocno był :)
O kolorowankach nie wspominam, bo skoro na foto już widać różnicę w odcieniu, to na żywo nie przeoczyć się źle dobranego lakieru ;)

Na miejscu zawsze