Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jathek: A moim zdaniem to dobrze, że dziewczyna z góry określiła swoje wymagania co do zarobków - ludzie zarabiający już w poważnej pracy, bez perspektywy awansu, 2k na rękę NIE SĄ AMBITNI. Każdy, nawet bez studiów jest w stanie podnosić swoje kwalifikacje chociażby - ucząc się dodatkowego języka, -korzystając z różnego rodzaju kursów, - rozwijając tzw. umiejętności miękkie, -ucząc się obsługi nowych programów komputerowych i wiele, wiele innych.
Nie oceniam
  • Odpowiedz
@jathek: z tymi zarobkami to w sumie prawda, jak ktoś zarabia 2k na rękę i jest zadowolony z takiego stanu rzeczy to raczej wielkich ambicji nie ma. No chyba że jest przy tym studentem albo zaraz po studiach.
  • Odpowiedz
@jathek: ta pani chyba zapomniała, że zanim zaczniemy wymagać czegoś od kogoś, to musimy najpierw coś sami zaoferować. Przynajmniej po jej zdolnościach wysławiania się mam wrażenie, że tutaj pan zarabiający najniższą krajową jest odpowiednim
  • Odpowiedz
@Kroos123: Nie sposób odpowiedzieć na to pytanie dokładną kwotą, bo wszystko zależy od konkretnej sytuacji, miejsca zamieszkania itp. Tak czy inaczej zarabiać 2k na rękę i być z tego zadowolonym to tak, jakby w życiu przeczytać 10 książek i stwierdzić, że tyle wystarczy, więcej nie trzeba. Albo w wolnym czasie oglądać tylko telewizję, ograniczając się do oferty 4 najpopularniejszych kanałów. Pewnie, że można tak żyć i być z tego zadowolonym,
  • Odpowiedz
@skandal01: To inaczej, z jakiej pensji byłbyś zadowolony w swoim życiu? Realnie patrząc, bo wiadomo że każdy chciałby zarabiać po 15k, ale nie każdy ma warunki. No i mówię tu o normalnej pracy, a nie napieprzaniu po 15 godzin dziennie, albo ciągłych rozjazdach.
  • Odpowiedz
@Kroos123 W Polsce zauważyłem,że ludzie sie patrza kto ile zarabia i to jest śmieszne. Jeden jest szczesliwy ze zarabia 2k drugi,że 50k. Tacy sa ludzie i to z ambicja nie ma nic wspolnego.
  • Odpowiedz
@Kroos123: 6-7k to już spoko kwota. I jakby co oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że z taką pensją mogę być oceniany jako mało ambitny przez kogoś, kto miesięcznie dostaje po 10-20-50 tysięcy.
  • Odpowiedz
@mamajasia12: szczerze mówiąc to mając możliwość pracy za 2k szukałbym innych rozwiązań, bo to jednak zbyt mało na normalne życie, bez wyrzeczeń. Ale za te 3,5-4k na osobę myślę że można żyć na godnym poziomie. Aczkolwiek znam osoby, które pracują na 3 zmiany za 2k na rękę i trzymają się tej pracy bo w innych miejscach jest jeszcze gorzej
  • Odpowiedz