Wpis z mikrobloga

• 36
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@piperek: Osobiście zacząłem w ten sposób - zestaw startowy, brewkit pilzner (Mangrove Jacks się producent nazywał) i zrobiłem wedle instrukcji z opakowania (dziwny ten pilz, bo górna fermentacja, ale nie mój problem). P--o wyszło fajne i dzięki temu postanowiłem próbować dalej z innymi.

Jeśli chcesz coś podobnego smakiem do koncerniaka, to myśl nad lagerami i pilznerami - podobne do siebie w smaku, a koncerniaki to zazwyczaj kiczowate lagery. Jest tylko
  • Odpowiedz
@piperek: Na pierwsze warzenie kupiłem dokładnie taki zestaw. P--o wyszło bez wyraźnego smaku czyli lepsze od Żywca :P Z rzeczy które dodatkowo musisz mieć- garnek (do brewkitu wystarczy jakiś mały, ja miałem chyba 5 litrów), 40 butelek (to był dla mnie największy problem), łatwiej jest wszystko ogarnąć jak masz jakieś skrzynki na nie. Jakaś mała waga, żeby odmierzyć cukier do refermentacji. Musisz mieć też wodę (4 baniaki z supermarketu) i
  • Odpowiedz
Czy ważenie piwa jest dobrym pomysłem?

Nie, taniej i lepiej jest kupić żubra za 2 PLN i być pewnym, że się nie skończy #pdk
@piperek: > Chciałbym znaleźć sobie jakieś hobby.
Kolekcjonuj karcianki, albo graj w planszówki. teraz jest hype i 1-2 godziny drogi od Ciebie na pewno znajdziesz ludzi chętnych do gry.

A jak chcesz się najuebac to idz do monopola a nie będziesz cudował ze stratą
  • Odpowiedz