Aktywne Wpisy

1-1-1-1 +59
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Shyvana +6
Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu

#it #kiciochpyta #emigracja #szwajcaria
Co do języka i trudności się przebicia, to też nieprawda. Znam paru IT (w tym paru z Wykopu), żaden nie gada po niemiecku/ francusku, a całkiem niezle sobie radzą.
A bez języka jestem ciekaw jak sobie radzisz u lekarza, w sklepie, na ulicy. Z tego co mi wiadomo, to cała dokumentacja od umów o pracę, po pozwolenia itd musi być w języku niemieckim. Więc chyba podpisywałeś w ciemno?
W czym ta jakość życia jest lepsza? W tym, że w przeciwieństwie
Co do reszty. Permis tracisz tylko w przypadku utraty pracy (i poważnych przestępstw). Jak w Niemczech stracisz prace i prawo do zasiłku, to tez jesteś w dupie.
Ceny kina (bo paliwa już nie) może są 2x wyższe,
Btw. kiedyś sam szukałem tam pracy. Jestem programistą, mgr inż. IT i bez niemieckiego na starcie odpadało mi 90% ofert pracy. Bez niemieckiego i wyższego pewnie zostanie ci jeszcze mniej... ale to tylko moje zdanie, nie poparte aktualnymi analizami ofert pracy.
Umowę o
Nawet w Polsce tak miałem, że wszystkie rozmowy na mailach, skypach i czatach są po angielsku. Nawet jak nie ma aktualnie obcokrajowca, to jak dołączy do projektu to żeby wszystko rozumiał.