Aktywne Wpisy

baemaj +276
20 lat temu w polskim slangu młodzieżowym dominowały: beka, maniura, przychlast, żal kropka pl, kozacki, czaisz.
niemożliwe, że jestem już tak stara i niektórych słów używam do dziś. ._.
niemożliwe, że jestem już tak stara i niektórych słów używam do dziś. ._.

siodemkaxx +79
#rolnictwo #ogrodnictwo #jedzenie
szykujcie portfele na tegoroczne zakupy owoców i części warzyw, 4 noc pod rząd dokończyła zniszczeń, w wielu miejscach temperatura do szła do -8/-10, straty w większości gatunków 95-100%
zanim się zesracie w komentarzach to odpowiadam na najpopularniejsze:
1. nie, nie dało się ubezpieczyć, żadna firma nie oferowała ubezpieczeń owoców od przymrozków
2. nie, przy takich mrozach nie dało się ochronić, bo nawet najlepsze
szykujcie portfele na tegoroczne zakupy owoców i części warzyw, 4 noc pod rząd dokończyła zniszczeń, w wielu miejscach temperatura do szła do -8/-10, straty w większości gatunków 95-100%
zanim się zesracie w komentarzach to odpowiadam na najpopularniejsze:
1. nie, nie dało się ubezpieczyć, żadna firma nie oferowała ubezpieczeń owoców od przymrozków
2. nie, przy takich mrozach nie dało się ochronić, bo nawet najlepsze

Ostatnio ktoś pytał czy da się uruchomić adndroida na VMware.Nie i tak, bo jak wiekszosc programow na linuxa tylko wygladem przypomina te z windowsa.Na windowsie tak, na linuxie nie.
źródło: comment_C8NmKU5abVLeUTeOo0pFZLw0aAA55RRN.jpg
PobierzW pewnym momencie Intel dodał takie instrukcje (?), które przyspieszają maszyny wirtualne do wydajności dość natywnych i to dosłownie. Na tyle to było szybkie, że to nie procesory były już problemem, a dyski (szczególnie jak miałeś dysk VMki na dysku systemowym, bo była walka o zasoby).
Są ludzie, co z odpowiednią konfiguracją grają w wszelkie wiedźminy 3 na maszynach wirtualnych
Oczywiście
Ale Internety i tak wiedzą co jest dla mnie lepsze ;)
Nie wiem, mnie wygląd nie obchodzi - ma być jak najszybciej i najlżej dla gospodarza.
Natomiast największym grzechem VMware jest to, że z każdą aktualizacją musisz przebudować moduły, które ... nie zawsze chcą się przebudować. Wtedy czekasz albo na aktualizację VMware (która może wychodzić miesiącami) albo szukasz łatek na wiki archa xd
Coś takiego. Jak masz trójkąt to przewalone, bo wtedy kij wie o co chodzi. Do tej pory to jest, bo z pół roku temu używałem VMware, bo Unity. (który i tak usunęli, więc walić ich)