Aktywne Wpisy
DontDoThis +1
Dostałem dziś 2 możliwości pracy
1 Mechanik maszyn komunalnych (traktory, zamiatarki)
Plusy i minusy:
+ stała stawka 25zł netto na start
+ jestem sam, nikt mnie nie kontroluje
+ proste prace typu wymiany reflektorów, elementów
- brudna praca w nieładnym zakładzie
- 4km od mieszkania
2 Typ od dzwonienia z fotowoltaiki
Plusy i minusy:
+ 1.5km od mieszkania, dojazd autobusem
+ ładne biuro
- zarobek tylko z prowizji, ale to 100zł za
1 Mechanik maszyn komunalnych (traktory, zamiatarki)
Plusy i minusy:
+ stała stawka 25zł netto na start
+ jestem sam, nikt mnie nie kontroluje
+ proste prace typu wymiany reflektorów, elementów
- brudna praca w nieładnym zakładzie
- 4km od mieszkania
2 Typ od dzwonienia z fotowoltaiki
Plusy i minusy:
+ 1.5km od mieszkania, dojazd autobusem
+ ładne biuro
- zarobek tylko z prowizji, ale to 100zł za
#pracait #programowanie #programista15k #it
Kiedy poczuliście, że jesteście senior devem? Kim on wg was jest? Mid to takie nijakie pojęcie, bo uważa się za niego osoba z 1,5 roku oraz 7 lat doświadczenia. Podobnie są seniorzy z 3,4 lata expa.
Jak to wygląda w rekrutacjach? Czego firma oczekuje gdy wystawia ogłoszenie na seniora?
Kiedy poczuliście, że jesteście senior devem? Kim on wg was jest? Mid to takie nijakie pojęcie, bo uważa się za niego osoba z 1,5 roku oraz 7 lat doświadczenia. Podobnie są seniorzy z 3,4 lata expa.
Jak to wygląda w rekrutacjach? Czego firma oczekuje gdy wystawia ogłoszenie na seniora?
Z kolei w #python chciałbym zrobić mały projekt z wykorzystaniem jakiegoś api. Myślałem o serach console, czyli połączyć się ze zweryfikowaną stroną i wyciągnąć dane. Tylko co dalej można by z tym zrobić. System pod seo, np. ze sprawdzaniem pozycji, ale na rynku tego już jest sporo, poza tym dzisiaj wymaga to prywatnych proxy i ciągłe śledzenie zmian w google.
W moim regionie w ogóle nie ma ofert na Pythonie, jedynie kilka znalazłem w zakresie Data Scientist, ale coś mi się wydaje, że w ogóle jest wysoki próg wejścia w tej branży. Czy ktoś tu specjalizuje się w #bigdata #datascience ?
Dużo ofert jest z Javy, ale nie mogę tak co chwilę zaczynać coś nowego xD Choć może w końcu bym trafił coś idealnego dla siebie. Tutaj dla przykładu oferta, którą znalazłem z Javy http://stellenanzeige.monster.de/java-anwendungsentwickler-m-w-job-neuss-nordrhein-westfalen-185462051.aspx?mescoid=1500127001001&jobPosition=13
według mnie z dość niskimi wymaganiami.
A tu Data Scientist http://stellenanzeige.monster.de/data-scientist-m-w-job-d%C3%BCsseldorf-nordrhein-westfalen-deutschland-192495591.aspx?mescoid=1900267001001&jobPosition=2
Nie jest tak, że skupiam się teraz na wyszukiwaniu ofert pracy, znając ledwo podstawy programowania, ale też chcę ocenić jakie są szanse w danej technologii, by wybrać jakiś kierunek.
#tataprogramuje #naukaprogramowania #programowanie
Komentarz usunięty przez autora
Ogólnie porób jakieś stronki w Python/Django + dorzuć podczas nauki JavaScript i za pół roku, może rok da radę dostać jakąś prostą fuchę. Zależy od Twoich osobistych możliwości i wysiłku. Pamiętaj, że jeśli sam poświęcisz 2h na naukę dziennie (codziennie) to będzie bardzo dużo. Jeśli znajdziesz pracę, to będą Ci płacić za 8h klepania tego, czego
Komentarz usunięty przez autora
@Ilythiiri: ale to są Niemcy, kto chciałby mieszkać w tym kraju? fuj
@Suchar_Strasburgera: i tak mam zamiar wrócić, ale gdzieś za kilka lat, do tego czasu chciałbym tu jeszcze znaleźć jakąś pracę związana z programowaniem.
@kimikini: wybrałem python bo wydawał się prosty na początek. I tak było, pozwala trochę zrozumieć programowanie, i dla początkującego moim zdaniem jest ok.