Aktywne Wpisy

EndymionPP +34
Najgorsze co kobieta może mieć (bebzon), w połączeniu z kłamstwem, że to "chroni narządy płciowe", podczas gdy jest to wynik zwykłego lenistwa.
#rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
#rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
źródło: Screenshot_20260205-193232
Pobierz#grandeconnection
XDDDDDDDDD
Kilkunastu dorosłych chłopa spotyka sie w Lublinie postać na mrozie pod blokiem jakiegoś typa z neta który nagrał o jednym z nich filmik, robia z tego sweet vlogaska zaczynającego się śniadankiem i robią z tego piosenke XDDDDDDDDDDD
XDDDDDDDDD
Kilkunastu dorosłych chłopa spotyka sie w Lublinie postać na mrozie pod blokiem jakiegoś typa z neta który nagrał o jednym z nich filmik, robia z tego sweet vlogaska zaczynającego się śniadankiem i robią z tego piosenke XDDDDDDDDDDD

https://magazynpismo.pl/kazdy-chce-byc-stworzycielem-crispr-lamza/
Dłuższy tekst na temat CRISPR - metodzie edycji genomu, o której trudno było chyba nie słyszeć w ostatnich paru latach. Odrobiłem ciężką robotę przerycia się przez teksty naukowe i prasowe, wywiady, opisy procesów sądowych (!), prawo patentowe (!) etc etc., żeby trochę rozjaśnić, jak wygląda "brudna praktyka" wielkich rewolucji w biotechnologii. Myślę, że warto się zapoznać, żeby trochę lepiej to wszystko ogarnąć. To się dzieje teraz i dzisiaj, moi drodzy!
Przy okazji przedstawiam Wam nowy polski miesięcznik - Pismo. Dajcie im szansę, zaczynają ambitnie, a przede wszystkim apolitycznie. Chodzi o długie, rzetelne, głęboko wchodzące teksty. Warto zerkać na nich od czasu do czasu w 2018 roku. (Dla jasności - wciąż jestem związany z Tygodnikiem Powszechnym, który jest oczywiście moim pierwszym miejscem dziennikarskiej pracy.)
Aha, po utworzeniu darmowego konta 3 teksty miesięcznie gratis, więc nie marudzić mi, że tekst schowany za paywallem. Uwierzcie mi - naprawdę nie da się już taniej sprzedawać długich tekstów, które pisze się tygodniami, robiąc naprawdę głęboki research. ;) No chyba że wiecie, wydawcy prasowi go nienawidzą, odkrył jeden prosty sposób... ;)
Tu macie wykopalisko, żeby nie było:
https://www.wykop.pl/link/4092509/crispr-edycja-genow-pieniadze-patenty-i-przepychanki-do-nobla/
#nauka #liganauki #gruparatowaniapoziomu #biotechnologia #conowegownejczer #technologia #zainteresowania #wiecejtagowniepamietam
źródło: comment_UzsXQP4hRxiNweGreUsO3CnyMtZCV1Mr.jpg
Pobierz