Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A w Rune grałeś? Ja niestety przegapiłem, a teraz nie wiem czy chciałoby mi się grać przy tak kanciastej grafice. Za to zdziwiło mnie, że ma powstać sequel i to w konwencji sandboxowego #rpg. Pewnie będzie kicha, ale kto wie.
/sorry za offtop
  • Odpowiedz
@Lisaros: Zajebisty tekst o zajebistej grze. Wszystko co jest opisałeś nawet aż za bardzo. :P
Ciekawe ilu ludzi po nią sięgnie po tej lekturze?
A od siebie dodam, że gra może czasami wysypać się podczas zapisywania, mnie się zdarzało raz na grę daną postacią. Niefajne uczucie, dlatego zalecam granie jedną postacią na raz i korzystanie ze wszystkich gniazd sejwów.

@Bethesda_sucks: Grałem w Rune trochę, kilka godzin. Szukałem czegoś
  • Odpowiedz
@Lisaros: Gra w sama sobie jest rewelacyjna i jest jedną z moich ulubionych. Po raz pierwszy zagrałem w nią ponad 16-17 lat temu, pamiętam z tego tyle że sama grafika była na tamte czasy jedną z najlepszych. W recenzji clicka była ocena chyba 6/6 samej grafiki. Druga rzecz, która najbardziej mi utkwiła w pamięci to że przez tę grę odbiłem się od gothica.
  • Odpowiedz
@sejsmita: jak się przebiją przez ten tekst, to są na tyle wytrwali, by dać dobie radę z grą :P

@GeneralX: walka w Gothicach wygląda blado w porównaniu z tą grą. Inna sprawa, że nie tylko w nich ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Jeszcze jedno odnośnie KRASNOLUDA - z uwagi na fatalne hitboxy niektórych broni polecam ściągnąć mod MIGHTY DWARF, który dodaje mu kilka nowych ciosów. Żaden z nich nie jest OP, ale 2-3 są na tyle ciekawie zrobione, że pozwalają na trochę więcej swobody w walce.
  • Odpowiedz
@Lisaros: No właśnie przez system walki odbiłem się od gothica. Jedyne co wtedy zapamiętałem to, że szybko klikało się w lewy przycisk myszy ( ͡° ͜ʖ ͡°). Brakowało mi tam kombinowania podczas walki, które było obecne w severence.
  • Odpowiedz
@matwes: z tego co się orientuję, to się nie da. Ponoć Codemasters stracili prawa do tytułu i znalazł się on w limbo własności intelektualnej.
  • Odpowiedz
@Lisaros: byl taki mod z arena, gdzie w kolejnosci pojawialy sie mobki od najslabszych do takich uber-kozakow. A pozniej w grupach, a zeby nie bylo za latwo to jeszcze takie graczopodobne wykoksowane dziki z super bronmi. To bylo super, po przejsciu gry mozna sie bylo bic jak gladiator cwiczac kombosy. Zeby nie bylo za lekko, to po zgonie zaczynalo sie cala drabinke od nowa. Czasem jakas flaszeczka sie pojawiala, ale
  • Odpowiedz
@skethoo: a to ciekawe z tą historią. Skojarzenia z Soulsami nasuwają się same. Co prawda wcześniejszymi grami od From Software była seria King's Field, ale walka tam wyglądała zupełnie inaczej. Była wolna i ślamazarna, w dodatku w fpp. Tymczasem walka w Soulsach mocno przypomina tę z Blade of Darkness właśnie. A w dużej mierze przecież na walce opierają się gry z tej serii. Też coś czuję, że to nie przypadek
  • Odpowiedz
@Lisaros: a dobrze kojarzy mi sie, ze byli tam tacy przeciwnicy rycerze z tarcza, ktorzyzachecali do zaatakowania ich przez pochylenie sie i uderzanie mieczem w tarcze czy jakies takie wymachy? Cos takiego mi sie kojarzy i jak wlaczylem soulsy i zobaczylem zombiaki przy murze jak wlasnie robily taki gest tez to bylo "o kurde, juz tu bylem kiedys chyba"
  • Odpowiedz