Wpis z mikrobloga

Czy uważacie, że zwolnienie się z pracy, która wam nie odpowiada nie mając jeszcze gwarancji, że będzie się przyjętym do innej roboty jest głupie?
#pracbaza
  • 14
  • Odpowiedz
@baniol: ja wlasnie tak zrobilem, nie udalo sie jak chcialem i teraz musze przebiedowac na chochoszoszkach, jesli nie pracujesz w branzy specjalistycznej to polecam znalezc cos innego
  • Odpowiedz
@baniol: jeśli masz kasę na kilka miesięcy to jasne, że możesz, jeśli strasznie tej pracy nie lubisz. A jeśli tylko ci nie odpowiada z jakichś tam względów, ale ogólnie spoko, nie przemęczasz się - to czemu by nie pociągnać jeszcze?
  • Odpowiedz
@baniol: jeśli nie jesteś jakimś #!$%@?, to dużo zależy od szczęścia.

Ktoś wyżej pisał, że się nie udało.
Ja rzuciłem #!$%@?ą pracę, pojechałem na 3 miechy za granicę (głównie, żeby rzucić pracę i nie martwić się o kasę przez jakiś czas) a po tym wszystkim zacząłem szukać pracy, bez większego pomysłu. Chcieli żebym wrócił na to samo stanowisko. powiedziałem, że mi się nie opłaca, ale jak dadzą mi więcej, to
  • Odpowiedz
@baniol: nie wiem w jakiej branży pracujesz i jakie są twoje relacje z przełożonymi. Ale jeśli nie zaszli ci mocno za skórę to polecam nic nie odwalić na koniec i rozstać się w pokojowej atmosferze. Nigdy nie wiesz czy za kilka lat nie trafisz na tych samych ludzi w innym miejscu, nigdy nie wiesz czy ktoś z nowej firmy nie zechce zadzwonić po referencje, nigdy nie wiesz czy życie nie
  • Odpowiedz
@c17h20n2s: Same here, dieta chocoszokowa nieunikniona :(.
@baniol: Jak masz trzy miesiące okresu wypowiedzenia i jeszcze dwa źródła przychodu to raczej luz. Po samym wpisie raczej się spodziewałem, że na przykład pracujesz tylko do grudnia, ale tak to przez trzy miesiące na spokojnie powinieneś coś ogarnąć, i to bez spiny, że musisz wziąć cokolwiek.
  • Odpowiedz