Wpis z mikrobloga

Już wkrótce pojawić się może porządne fantasy, które przyćmi Pathfindera i PoE:

http://www.rpgcodex.net/forums/index.php?threads/exclusive-reveal-realms-beyond-an-upcoming-fantasy-rpg-from-the-developers-of-chaos-chronicles.119660/

Realms Beyond to inspirowany klasycznym fantasy erpeg z turową walką, w którym kierujemy drużyną składającą się z 6 postaci lub mniej. Gra ma oferować otwarty (a przy okazji ciekawy i niebezpieczny) świat, który zwiedzać można w swoim tempie, wiele ścieżek wyboru, masę lokacji i bogatą warstwę fabularną. Świat w grze ma żyć swoim życiem, a na gracza czekać mają zagadki do rozwikłania i intrygujące wyzwania.

Na papierze wygląda to co najmniej dobrze i już po samym filmiku widać, że twórcy nie rzucają słów na wiatr, bo przedstawione lokacje kipią klimatem (a te wrony/kruki/kawki to wielki plus, nie pamiętam kiedy ostatnio grałem w erpega, w którym dodano takie "smaczki").

Cechy charakterystyczne gry są dość wyświechtane, a i sam setting to kolejne "epic fantasy ", ale gra będzie turowa, co jest wielkim plusem i może uda im się przebić Numenerę (bo PoE i Tyranny są cienkie jak barszcz, a dla mnie w ogóle niestrawne).

Turn-based combat, featuring many favorite spells, feats and actions, based on rules described in the (3.5e) Revised System Reference Document (SRD) covered by the Open Game License v1.0a (OGL) by Wizards of the Coast, Inc

Custom-built, isometric graphic engine that combines zoomable 2D and 3D technology to bring to the screen a never-before-seen amount of detail

A bustling open world, spanning entire continents, replete with believable NPCs, complex cultures, factions, societies and a fascinating history

Create a party of up to six characters, with customizable appearance, ranging from 7 different races and 8 different classes

More than one hundred spells, each with unique, stunning visual effects

Thousands of individual items to use and interact with

An epic storyline, massive quests, uncounted missions, hordes of monsters and a world that is steeped in lore and mystery

Create your own adventures, campaigns or even entire worlds using the UrWelt RPG Engine framework

#gry #rpg #crpg #pcmasterrace #fantasy #bethesdasucks
Bethesda_sucks - Już wkrótce pojawić się może porządne fantasy, które przyćmi Pathfin...
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

. > Custom-built, isometric graphic engine that combines zoomable 2D and 3D technology to bring to the screen a never-before-seen amount of detail

@Bethesda_sucks: custom-built to akurat - według mnie - wada. Budowanie silnika od zera to ponad rok ciężkiej roboty, do tego dochodzi testowanie tego, łatanie bugów, robienie wersji na kilka różnych systemów operacyjnych... Lepiej iść drogą iron Tower i dopasować nowoczesny, dobry silnik do swoich potrzeb :/. Do
  • Odpowiedz
Lepiej iść drogą iron Tower i dopasować nowoczesny, dobry silnik do swoich potrzeb

@Ercefet: Tylko że Torque ssał.

Pobicie PoE nie wydaje się być trudnym zadaniem, wystarczy sprawić, by mechaniki, które rzekomo miały mieć wpływ na rozgrywkę rzeczywiście tak działały. Oraz mniej thrashmobów. I chorobliwego balansu.
  • Odpowiedz
mam chyba troche inna definicje okreslenia juz wkrotce:

@PurpleHaze: Rok (w maksie dwa) to na moje wkrótce. Age of Decadence powstawało 11 lat, a inne współczesne erpegi rzadko powstają szybciej niż w 4-5 lat (kolejne części gier Bethesdy pojawiają się co jakieś 7 lat, Mass Effect powstawał 5 lat, itd. itd.).

te statyczne drzewa :/ Dlaczego nie zrobią nawet w takim rzucie aby przyroda jako tako "żyła"..

@SpasticInk: Są wrony więc i tak jest lepiej niż
  • Odpowiedz