Aktywne Wpisy

koronawirus +505
Powiedzcie mi, co się stało, że Wykop stał się aż tak bardzo odklejoną i toksyczną społecznościa, która nienawidzi dosłownie każdego? Kiedyś był żarty, że wstyd przeglądać w miejscu publicznym wykop, bo b--ń boże ktoś zauważy. Teraz to nie są żarty, bo tak jest naprawdę. Zaglądam na ten portal od ponad 13 lat i teraz naprawdę zrobił się z tego ściek. Zalało moje miasto, w p---u szkód, ludzie się jednoczyli i ustawiali wory,

jakubixxx +28
#powodz nawet piłkarze zarabiający ciężkie pieniądze się pofatygowali w porównaniu do ukrainców
źródło: 1000020632
Pobierz

Ujdzie taki kodzik? Tutaj treść zadania (numer 3)
Coś do poprawy?
W sumie to dosyć dumny jestem z tego co mi wyszło (。◕‿‿◕。) Prawdopodobnie ostatni dzień nauki stricte lambd i generyków, resztę z tych tematów będę szlifował już w praktyce przy okazji zadań z następnych działów (chyba że polecicie mi porobić jeszcze trochę zadanek)
#java #naukaprogramowania #programowaniefalownikow
@zly_dzien @Kresse @ppawel @witajswiecie @100lik
1. mozesz lepiej nazwać ten interface, np. BiPredicate (jeśli czegoś takiego jeszcze nie ma)
jak robisz generycznie to już zwróc O zamiast Object:
public static O
jeśli chodzi o generyki to w 100 procentach tutorial od oracle
dużo z dokumentacji korzystałem
@AwizisieAkat: dzięki
String betterString = betterEntry("qq", "www", (s1, s2) -> s1.length() > s2.length()); to ci się to nie skompiluje, bo betterEntry zwraca Object a nie String
mam rację?
Załóż githuba.