Aktywne Wpisy
nowszyja +416
Czaicie, że setki lat temu nasi przodkowie uznali, że gówna i szczyny na ulicach miast to zły pomysł i wybudowali kanalizację, a w XXI wieku psiegrywy postanowiły zasrać i zaszczać miasta przy pomocy kundli? xD
Ta zima pokazała skalę zasyfiania polskich miast przez psiarzy. Populację psów w miastach należy drastycznie ograniczyć, oraz wprowadzić jedyny skuteczny sposów walki z syfiarzami nie sprzątającymi po kundlach: testy DNA! Mandaty w takiej wysokości, aby pokryć koszty
Ta zima pokazała skalę zasyfiania polskich miast przez psiarzy. Populację psów w miastach należy drastycznie ograniczyć, oraz wprowadzić jedyny skuteczny sposów walki z syfiarzami nie sprzątającymi po kundlach: testy DNA! Mandaty w takiej wysokości, aby pokryć koszty
źródło: d6f2d339283d36635d0cc9dad09d61792c278ff3a8ebf61448cd5bcc76b30f66
Pobierz
bonekropik +73
Was na tym letnim ogumieniu powinno się j---ć mandatami na lewo i prawo. Odrobina śniegu i całe miasto stoi, czas dojazdu dłuższy trzykrotnie
#wroclaw
#wroclaw

Mirki, mam repository rozszerzające CrudRepository.
Zrobiłem 2 custom metody, każda z nich wyciąga mi część danych, którą później merguje i przekazuje do serwisu.
Żadna z nich jako pojedyncza metoda nie jest i nie będzie mi potrzebna.
Chciałbym je jakoś ukryć, żeby nie były dostępne w serwisach , do których wstrzykuje to repo (zrobię sobie default metodę getMergedData która mi będzie zwracać to co chcę i z niej będę korzystać w serwisach).
Pytanie jak to zrobić w javie 8.. Myślałem nad implementacją repo jako klasa abstrakcyjna rozszerzająca CrudRepository - mająca dwie prywatne metody i jedną publiczną, która mi będzie zwracać to co chce. Jest to możliwe? Lub jakieś inne wyjście.. Macie jakieś pomysły?
Mój przypadek jest może trochę "przesadzony", ale wydaje mi się że powinna być opcja żeby jakoś ukryć metody. Np. ktoś może nie chcieć, żeby metoda save() była dostępna w serwisach -