Wpis z mikrobloga

I Hate Models - Absolution XXL (industrial techno, z EP: Absolution XXL)

Już prawie grudzień, stąd też już niedługo czeka nas wysyp różnego rodzaju rankingów: najlepszych, najgorszych, płyty, osobowości, koncertów i czego tam jeszcze dusza wymarzy. Co prawda zazwyczaj nikt tego nie czyta (co najwyżej przegląda), ale mile widziane jest jest stworzenie czegoś takiego, zwłaszcza jeżeli Twoja działalność w zakresie muzyki jest większa niż przełączanie z Eska TV na Polo TV. I jeżeli musiałbym coś w tym stylu stworzyć (spokojnie, Wam to nie grozi) to w czołówce na pewno znalazłby się francuski producent.

Pisałem o nim w ciągu roku sporo ciepłych słów - o występie we Wrocławiu, o fenomenalnej EP "Totsuka no Tsurugi" - dzisiaj chciałbym wspomnieć o jego pierwszym tegorocznym wydawnictwie.

"Absolution XXL" nie porywa do tańca ale też nie daje chwili oddechu i refleksji. Priorytetem jest totalną mechaniczna rozwałka, a zamiast łez wzruszenia czeka nas co najwyżej (przyjemny) ból głowy. Kawał porządnej, acz niezbyt odkrywczej, łupaniny, co absolutnie (omen nomen) nie jest wadą.

#muzyka #mirkoelektronika #techno #industrialtechno

#ryszarddzejms2017
user48736353001 - I Hate Models - Absolution XXL (industrial techno, z EP: Absolution...
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@norivtoset: Jeżeli chodzi o "pomysł" to Twoja uwaga jest jak najbardziej trafna, jego ostatnia EPka "State of Control" jest niesamowicie wtórna, nie sądziłem, że można popaść w taki stan w ciągu 2 miesięcy, zresztą "Absolution XXL" niejako żeruje na "Warehouse Memories".

Co do dwóch pierwszych zarzutów - ciężko mi oceniać, gdyż tak naprawdę nie mam aż takiej orientacji w temacie. Sam się łapie na tym, że masa zdolnych producentów mi
  • Odpowiedz