Wpis z mikrobloga

#peogramowanie #java #programista15k
Miruny, ile czasu trzeba żeby nauczyć się tworzyć proste aplikacje na Androida?
Ile czasu żeby nauczyć się robić na tyle skomplikowane apki żeby znaleźć w tym pracę?
Ile czasu żeby zostać na tyle dobrym żeby znaleźć dobrą pracę?
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@spoxman: No ja to programuję już naście lat ale ja jestem dziwny bo z pasji :P Kolega za to dostał się na kurs online od Google z tworzeniu apek, przerobił i apki tworzyć umie - na poziomie takim średnio-początkującym ale podstawy pod dalszą naukę i ewentualną pracę ma. Zajął mu ten kurs chyba ze 3-4 miesiące jeśli dobrze pamiętam.
  • Odpowiedz
@spoxman: no to zależy jak dużo już umiesz. Jeżeli coś ogarniasz to pewnie prosta appka jest do napisania w góra miesiąc. Ale to na pewno nie są umiejętności, które dadzą Ci pracę. Wbrew pozorom coraz trudniej jest wejść do IT. Są coraz większe wymagania. Kiedys na androida wystarczyło napisać taką prostą appkę, dzisiaj musisz znać Jave, sql, Rest i wiele, wiele więcej..
  • Odpowiedz
@spoxman: tworzyć proste apki można po zrobieniu obojętnie którego kursu online których jest multum. Same podstawy developmentu pod androida są proste i nie jest to jakaś wielka filozofia pisać w tym, zwłaszcza że jest milion gotowców jeśli chodzi o listy, struktury itd
  • Odpowiedz
Mi zajelo 9 miesiecy zeby znalezc w tym prace. Po 3 miesiacach mozesz pisac proste apki do PlayStore. Nie zaczynaj od razu od androida tylko od czystej java. Jesli chcesz zaczac od Kotlina, to nie radze bo w tej chwili Kotlin jest nice to have ale ogromna wiekszosc projektow jest jeszcze w Java i latwiej znalezc w tym robote. Pozdrawiam
  • Odpowiedz