Wpis z mikrobloga

@corbin: Ponieważ Kinect > Move.

Niby Move ma trochę gier "sportowych" to jednak Kinect jest bardziej casualowy i wymaga większej interakcji. Do tego porównaj sobie dostępne tytuły. Chociażby Kinect Animals, Adventures czy Sports.

Wspomniałeś o grach tanecznych, które są jednak na X-a, a nie
  • Odpowiedz
@corbin: Mam xbox-a (przez sporo czasu z Kinectem), miałem do czynienia z PS2 i PS3.

Do twoich celów polecam Ci konsolę MS.

Chociaż tak jak wspomniałem do gier "śpiewanych" lepsze jest PS3 ze względu na Singstara, w reszcie wygrywa
  • Odpowiedz
@corbin: A jak chcesz przy okazji pograć sobie hardkorowo to nie widzę problemu, dla mnie płacenie za Golda to żaden problem,~120 rocznie to nic a nie pracuję i nie mam bogatych rodziców :) Co do dvd to dla mnie to nieistotne bo nie oglądam filmów BR a te kilka gier które są na wielu płytach nie są uciążeniem.
  • Odpowiedz
@kj5: Ale jak samemu się gra ten lag nie jest odczuwalny w większości gier. Dopiero jak się siedzi i patrzy jak ktoś gra to go lekko widać :P
  • Odpowiedz
  • 0
@Andr3v: BR mam jako wolnostojacy odtwarzacz i w kaptopie więc do tego nie będzie mi służył myślałem, ze ma to wpływ na jakość gier z racji większej pojemności nośników. Z netem to nie wiem bo na PC tez raczej w sieci nie gram więc najbardziej zależy mi na jak najlepszym użytkowaniu kinect/move i dostępności gier.
  • Odpowiedz
  • 0
@kj5: no właśnie raczej nie chciałbym się denerwować lagami bo bardzo często będę chciał grać w kupię w jakies sportowe gry.
  • Odpowiedz
@corbin: Kinect stanowił lwią część pokazów MS na E3, więc go raczej nie porzucą. Move natomiast było pokazane przy okazji przez Sony i głównie jako patch do którejś gry (niestety nie pamiętam do czego).

Co do jakości gier to niestety, ale Xbox uciąga jedynie 720p. PS3 w niektórych tytułach dochodzi do full hd, ale ta lista nie jest pokaźna.

Jeśli gry są multiplatformowe (zarówno X360 i PS3) to różnice w
  • Odpowiedz
@kj5: @corbin: Ktoś wzywał specjalistę? :) Zacznijmy od tego. Gry łatwiej portuje i tworzy się pod Xkloca także pojemność BluRay'ów jest tylko nieudolnością Sony. Miała być dla lepszych tekstur tc. a się okazuje, że jest tylko dlatego, że dla Soniaka nie idzie tak ładnie tworzyć gier jak na konsole MShitu. Najczęściej na Xboxie gry działają płynniej i lepiej wyglądają choć nie zawsze.

Co do Kinecta, feel free to
  • Odpowiedz
  • 0
@Vladarionpl: tv stoi na wysokości okolo 60cm a nad tv nie ma półki, co do kobinowana to raczej nie chce mi się w to bawić a pokój ma jakies 25m/2, od sofy do tv jest jakies 5m.
  • Odpowiedz
@corbin: To wszytko dobrze, jeżeli chcesz, możesz kupić takie dziadostwo co się na telewizor montuje by kinect był na telewizorze - taka lepsza konfiguracja albo specjalna półka by powiesić go nad TV, stanie na półce pod TV niczego prawie nie zmieni, z tym, że im wyżej kinect tym więcej 'miejsca' a to oznacza, że przy dwóch osobach więcej miejsca będziesz jeszcze miał, jakiś pół metra bliżej stania jeżeli podwiesisz kinecta
  • Odpowiedz
@Vladarionpl: zrobiłem rozeznanie po znajomych i okazuje się, że większość jednak ma PSa tak więc myśląc przyszłościowo w temacie gier sieciowych wybrałem PSa.
  • Odpowiedz