Aktywne Wpisy
taka_sobie_ +11
Jestem znudzona życiem i nie jest to zarzutka. Mam pracę marzeń, około 10k miesięcznie na rękę i jakoś tak nie chce mi się nic. Ileż można w robocie codziennie robić to samo. Ileż można kupować ciuchy, ileż można chodzić do restauracji gdzie obiad potrafi kosztować 120 zł. Już mnie to nie jara, coraz częściej wolę iść do turka na dobry kebs, a im podlejszy wystrój tym lepiej. Ostatnio byłam na Rynku w
Boss86 +2
#!$%@? inflacja #oc #ubezpieczenia
dla wszystkich #mirkokoksy którym zbrzydł suchy kurczak i gówniana ryba. Dzięki tej zabawce można zrobić perfekcyjne mięso za każdym razem ponieważ mięso robi się w niskiej temperaturze, w przeciwieństwo do piekarnika medium przekazującym temperaturę jest woda a nie powietrze. I mięso nie osiągnie nigdy wyższej temperatury od temperatury wody. Można robić perfekcyjne steki, burgery i co tylko chcecie. Zdecydowanie umila to życie na diecie, gotuje tak już 3 lata. Zalety są takie, wrzucasz mięso do worka (zamykany worek na mrożonki, jak ktoś ma pakowarkę próżniową to też polecam) następnie do nagrzanej wody i odchodzisz, robi się samo. No i jakość jedzenia jest nieporównywalna.
#gotujzwykopem #sousvide #gotowanie #kuchnia
@maitrechocolatier: Próbowałem praktycznie wszystko, najlepsze co mi zapadło w pamięć to boczek, żeberka, łopatka. No i schab SV jest kapitalny. Poza tym to steki i burgery. A z takich niekonwencjonalnych to najlepszy sernik jaki jadłem był SV.