Aktywne Wpisy
kwasnydeszcz +38
musiałam zrobić mnóstwo badań do wizyty z medycyny pracy na studia (ekg, okulista, lipidogram, bilirubina, próby wątrobowe) no i wydrukowałam te wyniki razem z morfologia, bo mi zlecił lekarz przy okazji. no i baba tak patrzy i pyta:
- mięsa pani nie je?
- no nie
- szkoda. dlaczego nie je pani mięsa?
- ze względów ideologicznych
- no i ze względów ideologicznych ma pani anemię
czy to jest normalne, że lekarz
- mięsa pani nie je?
- no nie
- szkoda. dlaczego nie je pani mięsa?
- ze względów ideologicznych
- no i ze względów ideologicznych ma pani anemię
czy to jest normalne, że lekarz
rocky93 +430
[Ja]: Dzień dobry chciałbym moją mamę zarejestrować na badanie rezonansem magnetycznym.
[Pani w okienku]: Proszę o skierowanie.
[J]: Proszę.
[Pwo]:
[Pwo]: Czy czwartek o 7:30 może być?
No niestety Mireczki nie może być ponieważ mama ma bóle kręgosłupa które ostatnio uniemożliwiają jej chodzenie...
[J]: Oczywiście może być, ale nie dałoby się znaleźć czegoś wcześniej, np. jutro? Może być w dziwnych godzinach, dostosujemy się.
Kobieta odrywa wzrok od kumputera i patrzy na mnie spojrzeniem, którym normalnie patrzysz na studentów AGH i mówi:
[PwO]: Czwartek, 7:30 , 14 czerwca 2018, proszę Pana.
Śmiech przez łzy.
Kurtyna.
#protip Jeżeli na skierowaniu od lekarza specjalisty ( w tym przypadku neurobiologa) nie macie adnotacji PILNE, nie będziecie przesuwaniu w kolejce "do przodu" nawet jeżeli zwolni się miejsce. Swoją drogą zapytany co by to dało, zostałem poinformowany, że w przypadku adnotacji PILNE zostałbym wpisany na... kwiecień.
255 zł ubezpieczenia zdrowotnego co miesiąc (DG) i w momencie kiedy muszę skorzystać ze Służby Zdrowia płacę i tak 450 zł za prywatne badania... WINCYJ PINIONDZÓW DLA REZYDENTUFFF, min. 6,8% KGB!!!!
#medycyna #sluzbazdrowia #truestory #gorzkiezale
@Kevin_Spacey: Masz na to jakiś dowód przyjacielu? Jak tak to kręć aferę
Wspólczuję mamie i kibicuję.
@Strahl: Witaj Gandalfie! ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Komentarz usunięty przez autora
@Kevin_Spacey: Jeśli tak jest to ta twoja kanadyjska prywatna służba zdrowia finansowana jest z podatków. Firmy wydobywcze to też podatnicy.
Przyczyna gigantycznych kolejek jest prosta - NFZ od lat finansuje niewystarczającą
Komentarz usunięty przez autora
A potem płacz i dyyyyyj wincyyyj.
@Kevin_Spacey: Skoro lekarze pracuje na 3 etatach i dalej jest ich za malo, to co sie stanie jesli ograniczysz ich do pracy w jednym miejscu przez 8 godzin dziennie? Kiepski troll jest kiepski. #usunkonto