Aktywne Wpisy

Volantie +8
Smutne to troche. Oczywiscie na podstawie jednego posta i komentarza nie mozna nic tak naprawde wywnioskować.
Ale pamietam jak na tagu #programowanie debile pisali, że lepiej być stolarzem, robić w drewnie bo tam mają zamówień na następne 100 lat.
No a jak widać, mniej mieszkan ludzie kupuja, koszta zycia rosną, to i ludzie rezygnują z jakichś uslug itp
#meble #nieruchomosci #programista15k #pracait
Ale pamietam jak na tagu #programowanie debile pisali, że lepiej być stolarzem, robić w drewnie bo tam mają zamówień na następne 100 lat.
No a jak widać, mniej mieszkan ludzie kupuja, koszta zycia rosną, to i ludzie rezygnują z jakichś uslug itp
#meble #nieruchomosci #programista15k #pracait
źródło: temp_file3104814482735643308
Pobierz
Witam wszystkich serdecznie w tę niedzielną noc.
źródło: temp_file4646399518202169316
Pobierz

[Ja]: Dzień dobry chciałbym moją mamę zarejestrować na badanie rezonansem magnetycznym.
[Pani w okienku]: Proszę o skierowanie.
[J]: Proszę.
[Pwo]:
[Pwo]: Czy czwartek o 7:30 może być?
No niestety Mireczki nie może być ponieważ mama ma bóle kręgosłupa które ostatnio uniemożliwiają jej chodzenie...
[J]: Oczywiście może być, ale nie dałoby się znaleźć czegoś wcześniej, np. jutro? Może być w dziwnych godzinach, dostosujemy się.
Kobieta odrywa wzrok od kumputera i patrzy na mnie spojrzeniem, którym normalnie patrzysz na studentów AGH i mówi:
[PwO]: Czwartek, 7:30 , 14 czerwca 2018, proszę Pana.
Śmiech przez łzy.
Kurtyna.
#protip Jeżeli na skierowaniu od lekarza specjalisty ( w tym przypadku neurobiologa) nie macie adnotacji PILNE, nie będziecie przesuwaniu w kolejce "do przodu" nawet jeżeli zwolni się miejsce. Swoją drogą zapytany co by to dało, zostałem poinformowany, że w przypadku adnotacji PILNE zostałbym wpisany na... kwiecień.
255 zł ubezpieczenia zdrowotnego co miesiąc (DG) i w momencie kiedy muszę skorzystać ze Służby Zdrowia płacę i tak 450 zł za prywatne badania... WINCYJ PINIONDZÓW DLA REZYDENTUFFF, min. 6,8% KGB!!!!
#medycyna #sluzbazdrowia #truestory #gorzkiezale
@Kevin_Spacey: .... bo nie ma pieniędzy na zatrudnienie ludzi. Koło się zamyka. Kurtyna.
A sam sprzęt i tak pewnie kupiony przez WOŚP.
Trzeba rewolucji u władzy i całkowitej zmiany w leczeniu publicznym. NFZ musi zniknąć, i zostać zastąpiony czymś mądrzejszym.
Jedna plytka ortopedyczna potrafi kosztowac 15 k, a ty tutaj sie burzysz o 250 zlotych.
Znajdz ubezpieczyciela, ktory ci za tyle pokryje praktycznie wszystko jak NFZ.
Problemem jest złe zarządzanie, nieefektywność, korupcja i zabetonowanie środowiska co zreszta młodzi lekarze potwierdzili strajkiem.
Tylko oni chcą żebyśmy im dali jeszcze więcej pieniędzy i
To są śmieszne pieniądze.
Zrozum, że płacąc na NFZ, płacisz dokładnie takie samo ubezpieczenie jak