Wpis z mikrobloga

Poszedłem matkę zarejestrować na rezonans magnetyczny.

[Ja]: Dzień dobry chciałbym moją mamę zarejestrować na badanie rezonansem magnetycznym.
[Pani w okienku]: Proszę o skierowanie.
[J]: Proszę.
[Pwo]:
[Pwo]: Czy czwartek o 7:30 może być?

No niestety Mireczki nie może być ponieważ mama ma bóle kręgosłupa które ostatnio uniemożliwiają jej chodzenie...

[J]: Oczywiście może być, ale nie dałoby się znaleźć czegoś wcześniej, np. jutro? Może być w dziwnych godzinach, dostosujemy się.

Kobieta odrywa wzrok od kumputera i patrzy na mnie spojrzeniem, którym normalnie patrzysz na studentów AGH i mówi:

[PwO]: Czwartek, 7:30 , 14 czerwca 2018, proszę Pana.

Śmiech przez łzy.

Kurtyna.

#protip Jeżeli na skierowaniu od lekarza specjalisty ( w tym przypadku neurobiologa) nie macie adnotacji PILNE, nie będziecie przesuwaniu w kolejce "do przodu" nawet jeżeli zwolni się miejsce. Swoją drogą zapytany co by to dało, zostałem poinformowany, że w przypadku adnotacji PILNE zostałbym wpisany na... kwiecień.

255 zł ubezpieczenia zdrowotnego co miesiąc (DG) i w momencie kiedy muszę skorzystać ze Służby Zdrowia płacę i tak 450 zł za prywatne badania... WINCYJ PINIONDZÓW DLA REZYDENTUFFF, min. 6,8% KGB!!!!

#medycyna #sluzbazdrowia #truestory #gorzkiezale
  • 225
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Puter: staram się zrozumieć jak to wygląda od twojej strony i po części rozumiem rozgoryczenie i żal, ale to jest wina skrajnie niedofinansowanego systemu, braków personelu, skrajnie niskich zarobków, a nie złośliwość lekarzy.
Wchodzisz na stronę kolejki.nfz.gov.pl, wybierasz świadczenia z zakresu kardiologii. Poradnie specjalistyczną zmieniasz bez skierowania.
  • Odpowiedz
@Lawonok: Ręce opadają , tak można zmienić, sprawdź terminy. Rozgoryczenie to będzie jak ją zawiozę do szpitala karetką a pani doktor dostanie w ryj. Nic nie zmieni większe finansowanie systemu. lekarze dostaną więcej kasy a czy od tego zrobi się ich więcej? Nie. Więc wsadź sobie swoja logikę( przepraszam) propagandę w dupę...Lekarz który na umówioną pół roku wcześniej wizytę nie przyjmuje z powodu zmęczenia przeglądając internet (kwejk akurat) niech wypieprza
  • Odpowiedz
Za co płacimy tyle lat?

@Puter: Po to, że jak żonie w końcu w tej wadzie serca walnie zastawka to ją zoperują za darmo i przetrzymają na OIOMie aż wydobrzeje, a ty nie będziesz musiał sprzedać domu żeby opłacić rachunek ze szpitala. Idioci i ignoranci jak zwykle patrzą na kwoty pojedynczych wizyt wartych złotówkowe ochłapy i płacza że ich 50zł składki po odpisaniu od podatku nie pozwala się dostać do
  • Odpowiedz
@zwirz: pozniej jest lekarz z DOSWIADCZENIEM, ktory robi opis.
Pozniej dopiero z opisem idziesz np. do neurochirurga czy neurologa.

Rezydenci to z mopem przy rezonansie moga biegac jedynie.
  • Odpowiedz
@Strahl: Tak, ale najpierw doprowadzą do tego, że wyląduje na OIOM. Niezła logika.Tfu chory człowieku, nie masz chyba pojęcia ile płaci człowiek przez całe życie na służbę zdrowia. Właśnie pokazujesz taką pogardę dla ludzi, że rzygać się chce. Nie podoba się to w---------j do prywatnej służby zdrowia a nie trzymacie się ciepłych posadek, olewając ludzi których de facto macie w dupie. Oddajcie mi moja kasę którą płacę od 20 lat
  • Odpowiedz
@Strahl: Poza tym uważam że olanie osoby chorej na serce (pełna dokumentacja) to zwykłe s-----------o i nie pisz mi że ją przyjmą na OIOM jak będzie umierać za grosze. Jesteś zwykłym bydlakiem. Panie Mengele
  • Odpowiedz
@Strahl: Ciekawe raport ministerstwa kłamie a ty wiesz lepiej przyszły morderco. Tacy jak ty powinni być wyrzucani z państwowych posad, lepiej sobie poradzą prywatnie. Pewnie jesteś cienki jak d--a węża a zarabiać się chce bo "mi się należy". Skasować wasze ciepłe posadki dla leszczy przesiadujący na państwówce bo nic nie muszę robić. Oddać kasę ludziom, to zagłosują pieniędzmi a taki cham i kmiot raczej nie zarobi...
  • Odpowiedz
Taa, pani w wieku ok 50, też rezydent.. Więc ma prawo olewać... Jeśli nie znasz realiów łaskawie s--------j...
  • Odpowiedz