Aktywne Wpisy
Marek_Tempe +1339
Miałem sąsiada autystę, 33 lata, fascynat kosmosu, fantastyki, filozofii, Człowiek. Mieszkał z Ojcem, inżynierem w firmie lotniczej , Matka zmarła na raka jak miał 12 lat. Pracował w klasycznym "ochronnym" januszeksie. Miał lunetę, którą nie raz patrzylismy w niebo. W 2017 dorobił się refraktora, zabrał go na pola w nocy niedaleko osiedla, naszły go miejscowe sebiksy, skopały jego, zniszczyły sprzęt. Powiesił się tydzień później.:( Spij spokojnie Michał.
#feels
#feels
Kasahara +6
Może to durny pomysł, pytać na wykopie, ale już nie mam pomysłu
Mam od nastolatka problem ze snem, przede wszystkim z wybudzaniem się co 20-30 minut. Dosłownie po 10 wybudzeń czasem, jak miałem 20 lat jakoś mi to średnio przeszkadzało, teraz idąc do 40stki bardziej
- Wyniki krwi, wszelkie od A do Z, badam się co 4-12 msc od 10 lat - perfecto
- EKG/Echo serca - perfecto. Ciśnienie 100-110 / 65-75. Tętno spoczynkowe w
Mam od nastolatka problem ze snem, przede wszystkim z wybudzaniem się co 20-30 minut. Dosłownie po 10 wybudzeń czasem, jak miałem 20 lat jakoś mi to średnio przeszkadzało, teraz idąc do 40stki bardziej
- Wyniki krwi, wszelkie od A do Z, badam się co 4-12 msc od 10 lat - perfecto
- EKG/Echo serca - perfecto. Ciśnienie 100-110 / 65-75. Tętno spoczynkowe w
[Ja]: Dzień dobry chciałbym moją mamę zarejestrować na badanie rezonansem magnetycznym.
[Pani w okienku]: Proszę o skierowanie.
[J]: Proszę.
[Pwo]:
[Pwo]: Czy czwartek o 7:30 może być?
No niestety Mireczki nie może być ponieważ mama ma bóle kręgosłupa które ostatnio uniemożliwiają jej chodzenie...
[J]: Oczywiście może być, ale nie dałoby się znaleźć czegoś wcześniej, np. jutro? Może być w dziwnych godzinach, dostosujemy się.
Kobieta odrywa wzrok od kumputera i patrzy na mnie spojrzeniem, którym normalnie patrzysz na studentów AGH i mówi:
[PwO]: Czwartek, 7:30 , 14 czerwca 2018, proszę Pana.
Śmiech przez łzy.
Kurtyna.
#protip Jeżeli na skierowaniu od lekarza specjalisty ( w tym przypadku neurobiologa) nie macie adnotacji PILNE, nie będziecie przesuwaniu w kolejce "do przodu" nawet jeżeli zwolni się miejsce. Swoją drogą zapytany co by to dało, zostałem poinformowany, że w przypadku adnotacji PILNE zostałbym wpisany na... kwiecień.
255 zł ubezpieczenia zdrowotnego co miesiąc (DG) i w momencie kiedy muszę skorzystać ze Służby Zdrowia płacę i tak 450 zł za prywatne badania... WINCYJ PINIONDZÓW DLA REZYDENTUFFF, min. 6,8% KGB!!!!
#medycyna #sluzbazdrowia #truestory #gorzkiezale
@Kevin_Spacey:
@vartan: To, że płacąc odpowiednio dużo możesz daną usługę mieć zrobioną od ręki nie oznacza wcale, że w ogólnym rozrachunku nie brakuje rąk do pracy.
,można wnioskować o dążeniu do stworzenia takowej służby. Na dzień dzisiejszy służbę zdrowia będziesz miał jak sobie weźmiesz lekarza w niewole.
Nie znam lekarzy udających, że leczą. Znam za to ciężko z--------------h po kilka etatów za psi grosz, zapobiegających dobiciu ostatniego gwoździa do trumny tego martwego już systemu.
jeśli źle życzysz żonie to może po prostu lepiej wziąć rozwód?
@vartan: I technik stawia na jego podstawie diagnozę?