Wpis z mikrobloga

Poszedłem matkę zarejestrować na rezonans magnetyczny.

[Ja]: Dzień dobry chciałbym moją mamę zarejestrować na badanie rezonansem magnetycznym.
[Pani w okienku]: Proszę o skierowanie.
[J]: Proszę.
[Pwo]:
[Pwo]: Czy czwartek o 7:30 może być?

No niestety Mireczki nie może być ponieważ mama ma bóle kręgosłupa które ostatnio uniemożliwiają jej chodzenie...

[J]: Oczywiście może być, ale nie dałoby się znaleźć czegoś wcześniej, np. jutro? Może być w dziwnych godzinach, dostosujemy się.

Kobieta odrywa wzrok od kumputera i patrzy na mnie spojrzeniem, którym normalnie patrzysz na studentów AGH i mówi:

[PwO]: Czwartek, 7:30 , 14 czerwca 2018, proszę Pana.

Śmiech przez łzy.

Kurtyna.

#protip Jeżeli na skierowaniu od lekarza specjalisty ( w tym przypadku neurobiologa) nie macie adnotacji PILNE, nie będziecie przesuwaniu w kolejce "do przodu" nawet jeżeli zwolni się miejsce. Swoją drogą zapytany co by to dało, zostałem poinformowany, że w przypadku adnotacji PILNE zostałbym wpisany na... kwiecień.

255 zł ubezpieczenia zdrowotnego co miesiąc (DG) i w momencie kiedy muszę skorzystać ze Służby Zdrowia płacę i tak 450 zł za prywatne badania... WINCYJ PINIONDZÓW DLA REZYDENTUFFF, min. 6,8% KGB!!!!

#medycyna #sluzbazdrowia #truestory #gorzkiezale
  • 225
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

brakuje, mowisz? :D prywatnie od reki robia.

@vartan: To, że płacąc odpowiednio dużo możesz daną usługę mieć zrobioną od ręki nie oznacza wcale, że w ogólnym rozrachunku nie brakuje rąk do pracy.
  • Odpowiedz
@zwirz: rezonans wykonuje technik, a nie lekarz rezydent itp. ;) Technikow jest sporo, gadalem, nie ma problemu z ludzmi. Problem jest z tym, ze NFZ daje kase na X badan. A i tak moga wykonac 2X lub wiecej.
  • Odpowiedz
@Lawonok: Jeśli tyle jest warta jego wiedza to ok. Nie mam z tym problemu. Tylko po co siedzą przychodniach i szpitalach i udają że leczą? Sprywatyzować a mi oddać wszystko co do tej pory wpłaciłem. I po co żądania podniesienia wydatków na służbę zdrowia? wymowa jest taka, mi się należy więc płaćcie. Może każdy z nas oceni ile mu się należy i tyle ma pracodawca płacić?
  • Odpowiedz
@Puter: w Polsce nie istnieje takie pojęcie jak służba zdrowia, aczkolwiek po wypowiedzi "c"hrabi i jego przydupasa
,można wnioskować o dążeniu do stworzenia takowej służby. Na dzień dzisiejszy służbę zdrowia będziesz miał jak sobie weźmiesz lekarza w niewole.
Nie znam lekarzy udających, że leczą. Znam za to ciężko z--------------h po kilka etatów za psi grosz, zapobiegających dobiciu ostatniego gwoździa do trumny tego martwego już systemu.
  • Odpowiedz
@Lawonok: Ciekawe, z drugiej strony to wygląda inaczej. Ja też znam ludzi z--------------h po kilka etatów za psi grosz, a opinie z doświadczeń o lekarzach fatalne. Rozumiem, że lekarze żyją w nędzy i tylko powołanie ich trzyma. Takiego pieprzenia dawno nie słyszałem. Płacimy na służbę zdrowia co miesiąc nie małe pieniądze, więc jak im się nie podoba niech odejdą na własne praktyki a nie dawać bo mi się należy. Może
  • Odpowiedz
@Puter: uważasz, że twojej żonie powinny zostać udzielone świadczenia zdrowotne, przez lekarza, którego poziom zmęczenia uniemożliwiał udzielanie świadczeń?
jeśli źle życzysz żonie to może po prostu lepiej wziąć rozwód?
  • Odpowiedz
Pani doktor przyjmuje 6 godzin, jeden dzień w tygodniu. Tak uważam, że skoro została zapisana na wizytę to powinna zostać przyjęta, a skoro ty uważasz że powinna przełożyć wizytę osoby chorej na serce o 9 miesięcy, będącej teoretycznie pod stałą opieką jest normalne to się lecz na wybujałe ego, właśnie zaświadczasz o podejściu do pacjentów. Jak nie daj Boże i coś się stanie wzywając do żony karetkę mam nadzieję że poczujesz się
  • Odpowiedz
@Puter: Pani doktor prawdopodobnie pracuje też w innych miejscach, po to żeby ostatecznie Twoja żona mogła mieć wizytę co rok, a nie 3 lata. Rozumiem, że wolisz być leczonym przez przemęczonego lekarza, który sam krzyczy o braku sił. A o tej odpowiedzialności to pojechałeś na grubo :), ciesz się, że nie ma całkowitej prywaty, bo prywatne ubezpieczenie przy obciążeniach z pewnością będzie kosztować znacznie więcej, niż grosze które płacisz teraz.
  • Odpowiedz
@Lawonok: Kolego, zwykła przychodnia specjalistyczna w Warszawie. Przychodnia kardiologiczna? Skąd ty się wziąłeś? Jest dwóch kardiologów, przyjmują po jednym dniu w tygodniu. Skąd się urwałeś? skąd jak myślisz są takie terminy?Przychodnia kardiologiczna... weź nawet nie pisz bo chyba nie wiesz o czym, a piszesz dla zasady albo za 20 gr... Żegnam ciężki przypadek idioty...
  • Odpowiedz
@Puter: Od ręki znalazłem 5 poradni kardiologicznych mających terminy w tym roku. Spadaj oszuście i prowokatorze. Idź dalej szukać przemęczonego lekarza, od którego potem w razie błędu o odszkodowanie będziesz sądzić.
  • Odpowiedz
@Lawonok: Prywatnie to ja mogę się wszędzie leczyć ale po c--j mi jest służba zdrowia? Zlecą i zrobią Echo na fundusz? Za co płacimy tyle lat?
  • Odpowiedz
@Puter: i masz pretensje do przemęczonego lekarza i rezydentów, świeżej krwi, która chce zmienić ten b----l? A poradnie znalazłem na NFZ, Warszawa, terminy już na grudzień.
  • Odpowiedz
Nie chcą nic zmienić, tylko kasy. Podaj gdzie chętnie żonie przekażę, potrzebne badanie kontrole, zlecenia na następne echo i kolejna dawka leków na ok. 3 m.badanie EKG to nie w tym wypadku, pisałem, wrodzona wada serca...
  • Odpowiedz