Wpis z mikrobloga

@horizontal_vertical: wałkowane wielokrotnie...
Wystarczy raz obejrzeć ,przeskoki na filmie widoczne gołym okiem, "urwania"filmu, w kilku miejscach ,nie tylko skrócony czas nagrania oryginalnej videorozmowy .Moment najbardziej kontrowersyjny to ten ,gdy MŻ ma telefon w ręku przystawiony do prawego ucha,Markus przechyla wówczas telefon,by tego nie zauważyć,zasłania dodatkowo palcem ekran "swojego"telefonu, ale i tak ten "rozmyty" nieco obraz jes zauważalny...
Niewytłumaczalny logicznie jest też fakt, że pierwotne ,"oryginalne",a raczej pierwsze nagranie, było bez ostatniego
  • Odpowiedz
@stopmanipulacji1111: siostra potwierdziła wczoraj ze nagranie nie było w żaden sposób montowane. Czy przypadkiem jedynym montażem nie było ucięcie ostatniego zdania? Może zrobiła to Bogatynia TV przed opublikowaniem bo przecież nie jest znane oryginalne nagranie wrzucone na YT przez Markusa. Ponadto potwierdziła ze przy nagraniu był markus, Michał i jej siostra Gosia.

Potwierdziła również ze nagranie było badane przez ABW i nie doszukali się oni słów „zgwałcili mnie”. Tak wiec eksperci
  • Odpowiedz
@horizontal_vertical: są powody, żeby nie brać wszystkich słów Siostry za pewnik. Wcześniej miało w ogóle nie być montażu, teraz "tylko ostatnie zdanie"? Jasne ;) ABW nie znalazła zgwałcono mnie, bo tych słów pewnie nie było oryginalnie - tu zupełnie się nie dziwię, chociaż rodzinie to już mniej na rękę :P
Możesz dać namiar na tą grupę ? Ania założyła swoją, bo nie umiała wyjaśnić wątpliwości i pytań które padały na głównych
  • Odpowiedz
@horizontal_vertical: Masz bezpośredni dostęp do akt widzę, zaraz po AC.Nie mam wiedzy na temat analiz ABW, natomiast mam słuch, dość dobry....Siostra już "uciekła "z jednej grupy, bo nie chciała odpowiadać na pytania.Teraz najwyraźniej będzie sama tworzyć swoją własną narrację i zadawać pytania sama sobie...można i tak. Tak ,zakłada grupę, żeby unikać niewygodnych pytań.

"Potwierdziła również ze nagranie było badane przez ABW i nie doszukali się oni słów „zgwałcili mnie”. Tak wiec
  • Odpowiedz
@Strega: ale o tym ze ucięto ostatnie zdanie to wiadomo od maja. Nie wiemy kto to zrobił ale pamietajmy ze nikt nie widział nagrania na YT wrzuconego oryginalnie przez Markusa/Michała. Mogła to zrobić Bogatynia TV przed wrzuceniem na YT.

Sądząc po stylu, składni i treści nie wydaje mi się aby ktoś jej doradzal lub pisał za nią. Jest to pisane właśnie żywiołowo, spontanicznie. Takie jest moje odczucie.

Jakoś jej wierze, a
  • Odpowiedz
@stopmanipulacji1111: ok czyli twierdzisz ze AC kłamie i konfabuluje. Rozumiem - nie mam więcej pytań.

Z tymi słowami które słyszycie to tak jak z tą twarzą Iwony wieczorek na nagraniu które Lampart ostatnio wypuścił.

Mogłabyś zapodać namiar na grupę z której uciekła AC nie chcąc odpowiadać na pytania? Bo ciekawy jestem jakie były te pytania do niej i w jakiej formie zadawane. Będę wdzięczny.
  • Odpowiedz
@horizontal_vertical: Że się tu wtrącę, był temat przyjaciółek, sama o to pytałam ,co to za "koleżanki",które z Markusem i resztą oraz z siostrą Małgorzatą, ustalały tyle istotnych rzeczy, rozmawiały/li z rezydentem a nawet z Polką z hotelu, tylko rodzice dowiadywali się ostatni,to informacje z prasy...więc gdzie AC mówi prawdę a gdzie kłamie i czy teraz to będzie trzeci rodzaj Tichnerowskiej prawdy?
  • Odpowiedz
@stopmanipulacji1111: no ale AC napisała dokładnie to co Ty ze to przyjaciółki kontaktowały się z Magdą , rezydentem od momentu jej przybycia do Egiptu aż do piątku 28.04. Rodzicie dowiedzieli się właśnie tego dnia ze coś jest nie tak od siostry Gosi , która dowiedziała się od przyjaciółki Asi. Wiec AC dokładnie potwierdza co napisałaś.
  • Odpowiedz
@horizontal_vertical: Nie dokładnie,bo ani Polka,ani przyjaciółki, ani ekipa,nie wyparowali po 28.04,a kontakt między nimi był stały ,jak wynika z ich własnych doniesień, więc co za tym idzie ,poczynione kroki prawne też powinny być właściwe,by MŻ pomóc a nie szykować sobie alibi i czekać dwa dni.
  • Odpowiedz
@stopmanipulacji1111: no ok. Ale pierwsze objawy ze coś nie tak się dzieje pojawiły się właśnie 28.04, być może 27.04. Wtedy poinformowana została siostra Gosia, skontaktowała się z rezydentem i otrzymała film z leżącą Magdą w korytarzu. Wtedy tez dowiedzieli sie rodzice. AC potwierdziła ze do tego czasu kontakt z Magdą był normalny przez Messenger z Markusem i przyjaciółkami.
  • Odpowiedz
@horizontal_vertical: nie miałam na myśli tego, że ktoś za Nią pisze, bo raczej jak sam zauważasz - tak nie jest. Ale mam wrażenie, że po części Ania wypowiada się w sposób hmm jakby wyuczony. Szczególnie mi się to rzuca w uszy/oczy w wywiadach. W większości kwestii nie mam wrażenia, że miałaby z premedytacją coś kręcić. Ale są momenty, gdy mówi coś czego sama nie jest pewna, albo w to nie wierzy
  • Odpowiedz
@Strega: no właśnie dobrze ze napisałeś - zaganiana w kozi róg. Z takim podejściem pytających tez bym się ulotnił na jej miejscu. Niestety nawet na tej nowej grupie są już elementy hejtu i zaszczuwania.

Co do tego ze nie jest pewna itd to hm może właśnie po prostu nie jest pewna lub nie pamięta stad takie wrażenie.

Generalnie jest to moim zdaniem najpewniejsze źródło informacji jakie maja postronni obserwatorzy tej sprawy.
  • Odpowiedz
@horizontal_vertical: Niby tak, ale mam wrażenie, że jej podejście nie wynika jedynie z nieogarnięcia i słabości emocjonalnej.
To jest dokładnie to co Jej zarzucają ludzie - prosi o pomoc internautów, ale jednocześnie we wszystkich mediach na nich narzeka i pisze jak bardzo ją każdy hejtuje, nie wyjaśnia wątpliwości w sposób zrozumiały i wiarygodny dla odbiorcy. Zwykle nie odnosi się do pytań o nieścisłości w przedstawianych koncepcjach scenariusza.

Ja wiem, że Polacy
  • Odpowiedz
@Strega: @Strega: jest to dziwne, ale moim zdaniem wynika to z prostego faktu. Ludzie nie znając ani charakteru Markusa ani Magdy ani ich wzajemnych relacji oceniają tą rozmowę przez pryzmat własnych wyobrażeń na temat tego jak oni zachowaliby się w takiej sytuacji i podczas takiej rozmowy. Generalnie nie podobało się ludziom ze markus mówi na zimno i beznamiętnie, ze zadaje złe pytania itd itp. I stad się wziął tem hejt
  • Odpowiedz
@horizontal_vertical: prosta przyczyna - obraz i rozmowa zupełnie nie pokrywają się z emocjami i "miłosną historią w tle". Dlatego film zgrzyta odbiorcom. Według mnie da się manipulować dwoma pierwszymi - technika na to pozwala, ale z uczuciami jest inaczej.

To nie są zarzuty przypadkowe o złe pytania. To analiza zasadności danego zachowania w odniesieniu do sytuacji. Gdyby nie było wątpliwości, nie byłoby nakręcania.
  • Odpowiedz